İsrail Maliye Bakanı hükümetin Filistinlilere yönelik kararlarını imzalamayacak

İsrail Maliye Bakanı hükümetin tasarısını imzalamayacağını söyledi
İsrail Maliye Bakanı hükümetin tasarısını imzalamayacağını söyledi

Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İsrail'in ABD'ye verdiği taahhütlere rağmen, Filistin Yönetimi'ni desteklemek için ekonomik önlemlere imza atmayı reddediyor

Smotrich, İsrail'in Filistin Yönetimi vergi borçlarının (yaklaşık 500 milyon dolar) ödenmesini geciktirme anlaşmasına karşı çıkmakta kararlı. Raporda, maliye bakanının Filistin'e yardım amaçlı başka herhangi bir hareketi onaylamayı büyük olasılıkla reddedeceği de yer alıyor.

Times of Israel'de yayınlanan habere göre, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer kabinesine Filistin Yönetimi'ne yardımcı olacak önlemlerin, Batı Şeria'da yakın zamanda yapılan yerleşimlerin ardından ABD yönetimine verilen sözlerin bir parçası olduğunu söyledi. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "özellikle Amerikalılara verilen sözlerin tutulması gerektiğini" yinelediği bildirildi.

Ne olmuştu?

Kan haber ajansı, Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant ile, İsrail'in Filistin Yönetimi adına topladığı vergi gelirlerinden fonların yeniden yönlendirilmesine yönelik önceki bir kararın iptali de dahil olmak üzere bazı önlemler konusunda anlaşmazlığa düştüğünü bildirdi. İsrail terör kurbanları.

Ben Gvir'in, Filistin hakkında terör destekçileri olarak konuşuyorsunuz, neden şimdi onlara yardım önlemleri veriyorsunuz? sorusuna yanıt olarak Netanyahu'nun, durumu "istikrarlandırmanın" ve Filistin'in çöküşünü önlemenin İsrail'in en yüksek güvenlik çıkarına olduğunu söylediği bildirildi.

Geçen ay, güvenlik kabinesi, İsrail güvenlik yetkilileri tarafından uzun süredir desteklenen bir hareket olan, Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil yakınlarındaki Tarkumiyah'ta yeni bir sanayi bölgesinin onaylanması da dahil olmak üzere, Filistin'i desteklemek için bir dizi adım lehinde oy kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >