İsrail Sağlık Bakanı: Saldırılarda yaralı ele geçirdiğimiz Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz

​İsrail Sağlık Bakanlığı, İsrail’e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını duyurdu.
​İsrail Sağlık Bakanlığı, İsrail’e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını duyurdu.

İsrail Sağlık Bakanlığı, İsrail’e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını duyurdu.

İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel, dün Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yazdığı mektubunda, saldırılarda yaralanan Hamaslıların devlet hastanelerinde tedavilerinin durdurulması emrini verdiğini açıkladı.

Mektubunda, "Sağlık sistemi bu zor zamanlarda İsrail askerlerinin tedavisine ve gelecek olana hazırlıklı olmaya odaklanmalıdır" diyen Arbel, kendi rehberliği altındaki kamu sağlığı sisteminin, Hamaslıları tedavi etmeyeceğini duyurdu.

Gerçek şu ki;
İsrail, bağımsızlığı ilan ettiği 14 Mayıs 1948'in ertesi sabahı Filistinlilerin evlerine el koymasaydı, bölgede etnik temizlik gerçekleştirmeseydi operasyon başlamayacaktı.
İsrail, 16 Eylül 1982'de Beyrut'taki Filistin mülteci kamplarını basarak 3 binden fazla Müslümanı katletmeseydi operasyon başlamayacaktı.
Birinci İntifada hareketinde taştan başka silahı olmayan Müslümanlara ağır silahlarla saldırmasaydı; 'kemik kırma' olarak anılan bir politikayı benimsemeseydi; operasyon başlamayacaktı.
İkinci İntifada'da Filistinli silahsız baba ve 11 yaşındaki oğlu Muhammed ed-Durra'nın görüntülerini tüm dünya görmeseydi operasyon başlamayacaktı.
Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin, İsrail'in hava saldırısında; sabah namazı çıkışı, tekerlekli sandalyesinde şehit olmasaydı operasyon başlamayacaktı.
İsrail polisi, yıllardır en yoğun saldırıları Müslümanların kutsal günlerinde yapmasaydı operasyon başlamayacaktı.
Filistinlilerin ibadet ettiği Mescid-i Aksa silahlı kuşatma altında tutulmasaydı operasyon başlamayacaktı.
İsrail, Filistin topraklarında kalıcı işgali agresif bir şekilde uygulamasaydı operasyon başlamayacaktı.
Filistinliler, Mescid-i Aksa'ya saldırıp yerine tapınak inşası planlayan küçük bir Yahudi grubun uzun yıllar boyunca istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü görmeseydi operasyon başlamayacaktı.
İsrail, Filistinlileri sistematik olarak evlerinden ve tarım alanlarından mahrum etmeseydi; bölgeye su, elektrik dahil hayati ihtiyaçları ablukaya almasaydı operasyon başlamayacaktı.

Arbel, konuyla İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) veya İsrail Cezaevi Hizmetlerinin ilgilenmesi gerektiğini, Sağlık Bakanlığı olarak bu kurumlara gereken yardımı yapacaklarını belirterek, bu durumun yerine getirilmesi için Netanyahu'dan acil talimat talebinde bulundu.

İsrail hastanelerindeki yaralı Filistinlilerin 'infaz edilebileceği' uyarısında bulunuldu

İsrail Sağlık Bakanlığının, devam eden çatışmalarda yaralanan ve İsrail hastanelerinde tedavi görenFilistinlilerin "infaz edilmesi" olasılığı konusunda uyardığı belirtildi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları üyesi en az üç kişinin İsrail hastanelerinde, çatışmalarda yaralanan İsraillilerle aynı bölümlerde tedavi gördüğü kaydedildi.

Üst düzey hastane yetkililerine dayandırılan haberde, hastane yetkililerinin, yaralı Filistinlileri "başka seçenekleri olmadığı için" kabul etmek zorunda kaldıkları aktarıldı.

Haberde, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, "güvenlik kurumlarının sorgulamak istediği" yaralı Filistinlilerin kapalı bir askeri tesise nakledilmeleri yönünde çağrıda bulunduğu ifade edildi.

İsrail Sağlık Bakanlığının, yaralı Filistinlilerin İsrail vatandaşları tarafından infaz edilmesinden endişe duyduğu ve hastane yönetimlerine buna karşı hazırlık yapmaları talimatını verdiği kaydedilen haberde, bakanlığın, bu hastanelerdeki güvenlik görevlilerinden, yargısız infaza kadar varabilecek olaylara karşı hazırlıklı olmalarını istediği aktarıldı.

Habere göre, ismi verilmeyen bir hastane yetkilisi, yaralı Filistinlilerin İsrail hastanelerinde tedavi edilmek üzere tahliye edilmesi yönünde kendilerine bilgi verildiğini ve aynı zamanda vatandaşların yargısız infaz noktasına varacak derecede olaylar çıkarma niyetinde olduklarına dair ihbarların olduğu bilgisi aldıklarını söyledi.

  • İsrail-Filistin çatışması
  • Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.
  • Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.
  • Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.
  • Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı.
  • Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1100 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 339 kişinin yaralandığını duyurmuştu.
  • İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 24 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 130 kişinin de yaralandığı bildirilmişti. Ayrıca İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan beldesinde çıkan olaylarda 2 Filistinliyi öldürmüştü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >