İsrail'de yeni salgın alarmı: Fareden insanlara hastalık bulaştı

Arşiv
Arşiv

Dünya genelinde etkisini sürdüren koronavirüs salgını henüz kontrol altına alınamadan İsrail'de yeni bir salgın alarmı verildi. İsrail Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde 50 kişinin fareden bulaşan bir hastalığa yakalandığını açıkladı.

İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 50 İsraillinin farelerden bulaşan bir hastalığa yakalandığı duyuruldu.

Hastalığın daha fazla yayılması önlenecek

Bakanlık, hastaların büyük bir kısmının ülkenin kuzeyindeki dereleri ziyaret ettikten sonra enfekte olduğunu belirtti. Derelerden su örnekleri alınacağını belirtilirken, hastalığın daha fazla yayılmasını önlemek için de önlemler alacağını aktarıldı.

Derelere girmeyin uyarısı yapıldı

Sağlık Bakanlığı ayrıca, bir sonraki duyuruya kadar şimdilik "ülkenin kuzeyindeki derelerine girmeyin" uyarısında bulundu.

  • Farelerden Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?
  • 1.Hantavirüs
  • Hantavirüs, farelerde oluşan bir virüs çeşididir. Bu virüs, farelere bir zarar vermese de, insanlara çok büyük zararlar verebilmektedir. Fare idrarının ve pisliğinin koklanması ile bulaşır. %5 ihtimal ile ölüme sebebiyet verebilmektedir.Yorgunluk, kaslarda ağrı, baş dönmesi ve ateş gibi belirtileri vardır.
  • 2.Hıyarcıklı veba
  • Hıyarcıklı veba, “Kara Ölüm” olarak da bilinen tehlikeli bir hastalıktır. Farelerin taşıdığı pireler tarafından insanlara bulaşabilen bir hastalıktır bu hastalık, birçok kişinin ölmesine sebep olmaktadır. Veba mikrobu kapıldıktan 3 ila 7 gün sonra kendini ateş, deri lekeleri, titreme, halsizlik, kan tükürme ve burun kanaması şekilleriyle gösterir.
  • 3.Leptospiroz
  • Leptospiroz, fare kalıntılarının karıştığı toprak ve su yoluyla insanlara bulaşabilen bir rahatsızlıktır. Böbrek yetersizliğine ve akciğerlerde kanamaya sebep olabilmektedir. Dolayısıyla ölümcül sayılabilecek bir hastalıktır. Menenjit, Baş ağrısı, kas ağrısı ve akciğer kanaması gibi belirtileri bulunmaktadır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >