İsrail'in serbest bıraktığı Filistinli kadın esir: Vücudumda iz kalana kadar dövüldüm

Attaf Ceradat
Attaf Ceradat

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası mutabakatı kapsamında serbest bırakılan Filistinli kadın esirlerden Attaf Ceradat (50), İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadınların 7 Ekim'den sonra ciddi şekilde darbedildiğini söyledi. Ceradat, "7 Ekim'den sonra kadın esirler tecrit altına alındı. Ben de vücudumda iz kalana kadar dövüldüm. Hakaretlere uğradık, yataksız, battaniyesiz bırakıldık." dedi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde yaşayan ve 2 yıldır İsrail hapishanesinde bulunan Ceradat, serbest bırakıldıktan sonra açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den sonra Filistinli kadın esirlerin ciddi şekilde dövüldüğünü ve aşağılandığını söyleyen Ceradat, İsrailli yetkililerin morallerini bozmaya çalıştığını ancak bunu başaramadığını dile getirdi.

"Vücudumda iz kalana kadar dövüldüm"

Ceradat "7 Ekim'den sonra kadın esirler tecrit altına alındı. Ben de vücudumda iz kalana kadar dövüldüm. Hakaretlere uğradık, yataksız, battaniyesiz bırakıldık." dedi.

Filistinli kadın, İsrail hapishanelerindeki şartların çok kötü olduğunu, esirlerin odalarından hemen her şeyin çıkarıldığını aktardı.

"Direnişin iradesiyle hapishanenin kapısını kırdık"

İki oğlu halen İsrail hapishanesinde bulunan 50 yaşındaki Ceradat, şöyle konuştu:

"Sanki bir rüyada yaşıyorum. İki yıllık zorlu esirliğin ardından bugün özgürüm. İşgale rağmen, direnişin iradesiyle hapishanenin kapısını kırdık."

Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin kanı ve yıkılan evlere mâl olan bu özgürlüğün bedelinin ne derece yüksek olduğunu çok iyi bildiklerini aktaran Ceradat, şu ifadeleri kullandı:

"Onlar için başımı dik tutuyorum ve Allah'ın izniyle, yakında tüm esirlerin hapishanelerden serbest bırakıldığını göreceğimiz gün de gelecek."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >