İstanbul 4.7 ile sallandı: Eylül depremiyle bağlantılı iki detay var!

İstanbul'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İstanbul'da 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin genelinde hissedilen bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında 7 kilometre derinlikte meydana gelen depremin şiddetinin 4.7 olduğunu duyurdu. Deprem hakkında açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Barış,"Bugün meydana gelen deprem, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen 5.8'lik depremin artçısı gibi duruyor. Aynı bölgede meydana gelen bir sarsıntıyla karşı karşıyayız" dedi.

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin genelinde hissedilen bir deprem oldu. 4.7 büyüklüğünde olan deprem vatandaşları korkuttu. Prof. Dr. Şeref Barış, "Bu geçtiğimiz aylarda meydana gelen 5.8'lik sarsıntının olduğu yere yakın bir deprem. Bu yüzden 5.8'lik depremin artçısı gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

Eylül ayındaki depremi hatırlattı: Sarsıntının yeri aynı

Habertük yayınına katılarak deprem hakkında açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Şeref Barış, "Bu geçtiğimiz aylarda meydana gelen 5.8'lik sarsıntının olduğu yere yakın bir deprem. Bu yüzden 5.8'lik depremin artçısı gibi duruyor. Yani o depremin devamı diyebiliriz. Aletsel büyüklük 4,4 civarında olabilir. Vatandaşların panik olmaması ama önlem alması gerekiyor. Detaylar netleştikçe bu konu hakkında daha fazla yorum yapabiliriz. Bu depremin bir sonraki deprem için haberci olup olmayacağı muhtemel bir sorudur" dedi.

  • Eylül ayında meydana gelen ve merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5,8 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli ve Sakarya'dan hissedilmişti.

'Bu depremler Marmara'da her zaman oluyor'

Paniğe gerek yok diyen Prof. Dr. Barış Şeref,"Bunlar normal olan depremler. Marmara bölgesinde küçük çaplı depremler hep oluyor. Biz bunları aletsel olarak izlememize rağmen, büyük depremler hakkında bir şey söyleme şansımız olmuyor. Fay üstünde sürekli olan depremlere öncü depremler denmez. 'Bunlara bakarak bugün 50 elli tane oldu acaba arkasından daha büyüğü olur mu?' gibi bir beklenti içine girilmemeli. Bunlar olağan ve olması gereken küçük çaplı depremler. Bu tür sayılarla çok ilgilenmemek gerekiyor. Vatandaşlar depreme karşı bilinçlensin ve gerekli önlemleri alsınlar" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >