İstanbul Havalimanı'nda korona önlemi: Yolcuların ikamet adresi alınacak

Arşiv
Arşiv

İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu, havalimanında alınan koronavirüs önlemlerine ilişkin bilgi verdi. Havalimanlarının Ramazan Bayramı'ndan sonra 28 Mayıs'ta açılacağını belirten Samsunlu, "Gelecek yolcular bulunacakları yerlerin adreslerini havalimanlarında bildirecek" dedi.

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA'nın icra kurulu başkanı ve genel müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı'nda alınan korona önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Samsunlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

İstanbul Havalimanı ne zaman açıklacak?

Havalimanımız şu anda tahliye uçuşlarını gerçekleştiriyor. Dün 12 tane tahliye uçuşu gerçekleştirdi, kargo uçuşlarımız kesintisiz olarak devam ediyor. Havalimanının Ramazan Bayramı'ndan sonra 28 Mayıs'ta iç hat uçuşlarının açılması hedefleniyor.

Havalimanında alınacak virüs önlemleri

Virüsle mücadelede havalandırma çok önemli. İlk günden itibaren havalimanımıza yüzde yüz taze hava verilmesini sağladık. Koronavirüsün nefes alırken bulaştığına dair kanıtlanmış bir durum yok, bu hastalığın daha çok damlacıklarla bulaştığını biliyoruz. Bunu engellemek için maske takın deniyor. Terminale giren herkes maske takmak zorunda. Terminalde maskenin sürekli takılı olması gerekiyor, aksi takdirde müdahale edilecek. Müşterilerle çok fazla temas halinde olan personellerimiz maskeyle birlikte siperlik de takacaklar. Bazıları eldiven takacaklar. Her noktada termal sistem kullanılacak.

"Alanda dolaşan hijyen takımı olacak"

Her yolcunun kendi sağlık durumunu bilmesi gerekiyor. Eğer ki koronavirüs semptomları buluyorsa yolcular, havalimanına gelmemeli. Havalimanına normal zamanlamalarla gelinecek. Sosyal mesafe uyarıları tüm alanda var. Yolcuların Kovid-19 kurallarına uygun şekilde terminalde bulunmaları sağlanacak. Alanda dolaşan bir hijyen takımımız olacak.

"Yolcular ikamet edecekleri adresi bildirecek"

  • Yolcular gelecekleri yerlerin adreslerini havalimanlarında bildirecekler. Havalimanı girişlerine özel dezenfektanlı paspas koyulacak. Bu paspasla virüsün ayakkabı ile taşınımı engellenecek. Tüm terminalde dezenfektan cihazları olacak.

Yemek alanlarındaki tedbirler

Yemek alanlarında da sosyal mesafenin korunmasını sağlayacağız. Masalar arasında gerekli mesafeler sağlanacak. Aileler noktasında tek masa kullanımına izin verilecek. Tek gelen yolcuların masalarda yüz yüze gelmemelerini sağlayacak tedbirleri sağlayacağız. Yolcuların güvende hissetmesi çok önemli. Yolcu havalimanına baktığında gerekli tedbirlerin alındığını görecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >