İstanbul Havalimanı'nda THY uçağı pistin ortasında kaldı

İstanbul Havalimanı'nda pistin ortasında kalan uçak
İstanbul Havalimanı'nda pistin ortasında kalan uçak

İstanbul Valisi, Ali Yerlikaya Twitter hesabından İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşen kazayı paylaştı. Frankfurt-İstanbul seferini yapan THY yolcu uçağı, İstanbul Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra ön dikmesinin çıkması sebebiyle pistin ortasında kaldı.Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter paylaşımında, TK1598 sefer sayılı Frankfurt-İstanbul seferini yapan THY yolcu uçağının saat 12.25'te İstanbul Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra ön dikmesinin çıkması nedeniyle pist ortasında kaldığını bildirdi.

TK1598 Sefer sayılı Frankfurt-İstanbul seferini yapan THY yolcu uçağı, saat 12.25'de İstanbul Havalimanına iniş yaptıktan sonra ön dikmesinin çıkması nedeniyle pist ortasında kalmıştır. İlk bilgilere göre 7'si mürettebat, 146 yolcumuzda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yoktur. pic.twitter.com/pPbwBTRHKo

Yerlikaya, ilk bilgilere göre mürettebattan 7 kişi ile 139 yolcuda yaralanan olmadığını ve can kaybı yaşanmadığını kaydetti.

  • Uçağın ön dikmesi nedir?
  • İniş takımının İngilizcesi landing gears. Kimi zaman havacılıkta dikme de deniyor.Burundaki ön, arkadakiler de ana dikme olarak adlandırılıyor. Tonlarca ağırlıktaki uçakları durdurabilmek için ‘reverse’ denilen motor frenleri dışında fren sistemleri modern uçaklarda arkadaki lastiklerde bulunuyor. Yalnızca Boeing 727'lerde fren sistemi hem ön, hem de arka tekerleklerde var. Örneğin Airbus A340 uçağının frenlerinin her birinin ağırlığı 130 kilogram.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >