İstanbul için bir uyarı daha: Kar fırtınası geliyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'den olumsuz hava şartları nedeniyle adeta esaret altına giren İstanbul için yeni uyarı geldi. İstanbul'da kar devam edecek. AKOM, İstanbul Valiliği, İBB tarafından karla birlikte oluşacak fırtınaya ilişkin ise vatandaşlara uyarılar yapıldı. İstanbul'da gündüz kar yağışı beklenmezken, akşam 2000 - 21.00 saatlerinde yeniden yağış görülecek. Yağışların aralıklarla sıcaklıkların yükseleceği perşembe gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da hayat durdu

Yoğun kar yağışı hava trafiğini de felç ederken İstanbul Havalimanı'nda da iniş kalkışların iptali saat 13.00'e kadar uzatıldı. Binlerce yolcu geceyi havalimanında geçirmek zorunda kaldı, uçaklarda saatlerce mahsur kaldı.

Karın esir aldığı İstanbul'da herkes yağışın bugün de devam edip etmeyeceğini merak ederken, yanıt Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 25 Ocak 2022 Çarşamba günü güncel hava durumu raporuna yansıdı.

Kar fırtınası uyarısı

Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, yüksek kar örtüsünün oluğu yerlerde çığ riski ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ tehlikesine karşı dikkat

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >