İstanbul Valiliği kararı duyurdu: Halı saha ve yüzme havuzları açık kalacak

Arşiv
Arşiv

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, belirli koşullar altında halı saha ve yüzme havuzlarının 09.00-19.00 saatlerinde faaliyet göstermesine izin verdi. Ayrıca yine koşullu olarak internet kafe, bilardo salonu, lunapark, hamam gibi işletmeler ise 07.00-19.00 saatlerinde müşteri kabul edebilecek.

Kademeli normalleşme sürecinde halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna ve masaj salonu gibi iş yerleri düşük (mavi), orta (sarı) ve yüksek risk (turuncu) grubunda bulunan illerde faaliyet gösterebiliyordu.

Bu işletmeler çok yüksek risk grubu olarak sınıflandırılan 'kırmızı' kategorideki kentlerde ise yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı kalacaktı.

İstalbullular vaka sayısındaki artış ve hastanelerin doluluk oranı gibi çeşitli faktörlere göre belirlenen risk haritasında 'çok yüksek riskli' kırmızı kategoride yer alan kentteki durumu merak ediyordu.

Bugün İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararıyla 'kırmızı' kategorideki İstanbul'da bu tür işletmelerde kısıtlama uygulanmamasına ve iş yerlerinin faaliyet göstermesine izin verildi.


HES kodu ile giriş yapılacak

  • İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre; daha önce faaliyeti durdurulan halı saha, yüzme havuzu vb. tesislerin girişlerde HES kodu kullanılması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması kaydıyla 09.00-19.00 saatlerinde çalışabilmelerine izin verildi.

Açıklamada, internet kafe/salonu, bilardo salonu, lunapark, hamam, sauna, masaj salonu gibi yerler için süregelen uygulamaya uygun şekilde; yüzde 50 kapasite sınırına uymak ve HES kodu sorgulaması yapmak kaydıyla 07.00-19.00 saatlerinde faaliyette bulunabilmelerine izin verildiği aktarıldı.

Nikahlara sadece bu hafta sonu izin verilecek

Genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikler, nikah merasimi şeklindeki düğünlerle ilgi uygulamanın devam edeceği aktarılan kararda, ancak bu hafta sonu 3-4 Nisan'da daha önceden tarih almış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlerin katılımcı sınırlamasına uygun olmak kaydıyla yapılabileceği ifade edildi.

Kararda, risk grubuna göre il bazında tedbirlerin uygulanacağı kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için "Dinamik Denetim Süreci"nin kesintisiz şekilde uygulanmasına devam edileceği belirtilerek, kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edileceği, suç teşkil eden davranışlara ilişkin de adli işlem yapılacağı kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >