İstanbul Valiliği Suriyelilerin geri dönmeleri için tarih verdi

İstanbul Valiliği, Suriyeli'lerin kayıtlı oldukları illere dönmeleri için tarih verdi.
İstanbul Valiliği, Suriyeli'lerin kayıtlı oldukları illere dönmeleri için tarih verdi.

İstanbul Valiliği tarafından düzensiz göçe ilişkin açıklama yapıldı. Valilik İstanbul'daki Suriyelilere, kayıtlı oldukları illere dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre tanıdı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklaya göre, İstanbul'da 522 bin 381 ikamet izinli 547 bin 479 Suriyeli misafir olmak üzere toplam 1 milyon 69 bin 860 kayıtlı yabancı bulunuyor.

İstanbul'da kaydı olmayan Suriye uyruklu yabancıların, kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verildi.

  • 20 Ağustos'a kadar geri dönmediği belirlenenler, İçişleri Bakanlığının talimatı doğrultusunda kayıtlı oldukları illere sevk edilecek.

İstanbul artık Suriyeli kaydına kapalı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, artık İstanbul'a Suriyeli kaydı alınmayacağını "Bugün ülkemizde 3,6 milyonu geçici koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4,9 milyon yabancı insan bulunmaktadır. İstanbul'daki kayıtlı Suriyeli sayısı 546 bin 296'dır. Bunlar elbette ki büyük rakamlardır ancak Türkiye, devlet olarak bunu yönetme kabiliyetine sahiptir ve buna ilişkin önemli bir gayretin içindedir. Burada asıl sorun, düzensiz göçün önlenmesidir. Gerek Orta Doğu'dan gerekse Afrika üzerinden gelip Avrupa'ya geçmek için çok ciddi bir düzensiz göç baskısı var ve bu giderek artmaktadır" sözleriyle ifade etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >