İstanbul Valiliği'nden 'fırtına' uyarısı

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporuna göre hava sıcaklıklarının güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul Valiliği'nden öğle saatlerinden sonra rüzgarın fırtına şeklinde eseceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Sinop, Artvin, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri ile Kırklareli ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Denizli, Adana, Rize ve Artvin çevreleri ile Afyonkarahisar'ın güney, Muğla ve Aydın'ın iç, Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MGM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Denizli, Adana, Rize ve Artvin çevreleri ile Afyonkarahisar'ın güney, Muğla ve Aydın'ın iç, Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

6 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Rize ve Artvin'de turuncu, Antalya, Burdur, Denizli ile Muğla için de sarı kodlu uyarı yayınlandı.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul Valiliği'nden uyarı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Marmara'da rüzgarın 10 Eylül 2023 Pazar günü öğle saatlerinden sonra fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >