✏📖İstanbul ve Ankara'da LGS günü kırtasiyeler açık olacak

Arşiv
Arşiv

İstanbul ve Ankara'da, yarın yapılacak LGS nedeniyle okul çevrelerinde bulunan kırtasiyelerin ve kırtasiye çalışanlarının sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacağı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav yarın yapılacak.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yarın yapılacak sınavla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Yerlikaya, "Yarın yapılacak olan LGS sınavı nedeniyle okul çevrelerinde bulunan kırtasiyelerin ve buralarda çalışanların 20 Haziran Cumartesi günü 09.00 ila 15.00 arasında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması kararlaştırılmıştır." dedi.

Başkentte de kırtasiyeler açık olacak

Ankara Valiliği, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) yapılacağı günlerde okulların çevrelerindeki kırtasiyelerin, açık olacak iş yerleri kapsamına alındığını bildirdi.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, LGS ve YKS'nin öğrencilerimiz açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi adına, öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını giderebilmeleri için sınav yapılacak okulların çevrelerindeki kırtasiyeler de açık olacak iş yerleri kapsamına alınmıştır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >