İstanbul Yenibosna'da motorsikletli terör saldırısı

İstanbul'da Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askeri İnzibat binası yakınında bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 kişi yaralandı.

Yenibosna'da, saat 15.55 sıralarında 75. Yıl Polis Merkezi Amirliği yakınlarında bomba yerleştirilmiş motosikletle saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 10 vatandaş yaralandı.

Hastanelere kaldırılan yaralıların tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Patlamanın şiddeti nedeniyle çevredeki bina ve araçlar hasar gördü. Çok sayıda evin camları kırılırken, patlama nedeniyle yangın çıkan araçlara itfaiye müdahale etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlardan sorumlu Başsavcı vekili İsmail Uçar ve aynı bürodan 3 Cumhuriyet savcısı saldırının gerçekleştiği olay yerine geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yenibosna'da gerçekleşen hain saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

İstanbul Valisi Şahin, incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geldi


Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Şahin şunları kaydetti:

"Bombalı bir motosikletin park edilmesi suretiyle bir patlama meydana gelmiştir. 10 vatandaşımız yaralanmıştır. Allah'a şükür ağır yaralı yok, tedavileri devam ediyor. Olayın oluş şekli ve örgüt bağlantısı devam ediyor. Konuyla ilgili iddialar araştırılıyor. Görüntüler toplanıyor incelenecek. Polislerimizden yaralımız yok. Bu tür olaylarda en ufak ihtimali değerlendirmek zorundayız. Ola ki tuzaklanmış başka bir bomba başka bir niyet olabilir. Vatandaşlarımızın uyarılara uymasını istiyoruz"

Video: İstanbul Yenibosna'da motosikletli terör saldırısı
Galeri: Yenibosna'daki patlamadan ilk fotoğraflar

Daha önce de saldırı gerçekleştirilmişti


Yenibosna 75. yıl Polis Merkezi'ne 2012 yılında da teröristlerce saldırı düzenlenmişti. Polis aracının merkeze giriş yaptığı sırada ses bombası atıp ateş açan biri kadın 2 terörist yakalanmıştı.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >