İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Arşiv
Arşiv

Romanya'dan gelecek yeni soğuk hava dalgası yurdun bazı kesimlerine kar bırakacak. Marmara Bölgesi'nde soğuk havanın etkisiyle görülecek yağışın İstanbul'da sulu kar şeklinde görülmesi beklenirken, gece saatlerinde yağışın kara dönme ihtimali bulunuyor. Öte yandan bugün ve yarın güneyli rüzgarların etkisiyle yurdun kuzey ve batı kesiminde hissedilen sıcaklık yüksek seyredecek. Ancak çarşamba günü kuzeyli rüzgarların etkisi ile sıcaklıklar düşecek.

Yurdun batı ve iç kesimlerinde şiddetli lodosla birlikte çatı uçması ve soba zehirlenmesi riski sürüyor. Bugün, Romanya'dan yeni bir soğuk hava dalgası yurda giriş yapacak.

Meteoroloji tarafından paylaşılan günlük hava durumu tahminine ise şu şekilde yer verildi:

Marmara Bölgesine kar geliyor

Marmara Bölgesi haftaya sağanak yağmurlu başladı. Bölgede sıcaklık lodosun etkisi yüksek seyredecek. Şiddetli lodos deniz ulaşımında aksatabilir. Bugün bölgeye yeniden kar geliyor ancak bu defa hafif yağacak.

İstanbul'da bu gece sulu kar olarak başlayacak yağışların yarın kara dönmesi bekleniyor

İç Anadolu'da da lodos kuvvetleniyor. Bugün saatteki hızı 100 km'yi bulabilir. Tedbirli olmalı. Bu gece ve yarın kar yağacak.

Ege'de sıcaklıklar birden düşecek

Ege'de şiddetli lodosla gelen sağanaklar 3 gün sürecek. Bugün hava 7-8 derece birden soğuyor.

Akdeniz ve Güneydoğu parçalı bulutlu; Adana 16, Gaziantep 10 derece. Bu akşam Akdeniz'de şiddetli yağmur bekleniyor.

Karadeniz'de Zonguldak, Bolu, Kastamonu boyunca yağmur var. Samsun-Rize boyunca hava parçalı bulutlu ve ılık, 16 derece.

Doğu Anadolu'da sis ve don sürüyor.

Erzurum -1, Malatya 5 derece. Gece Kars -20 derece.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >