İstanbul'da 4 metro istasyonu yenileme için kapatılıyor

Arşiv
Arşiv

İBB, M1 metro hattı yenileme projesi kapsamında yarından itibaren bazı istasyonların kapatılacağını açıkladı. Yaklaşık 14 ay sürmesi beklenen projenin yapım sürecinde; Ataköy/Şirinevler, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı istasyonları kapalı olacak. Söz konusu istasyonlara ulaşım ücretsiz otobüs seferleri ile sağlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kent içi ulaşımda önemli yük taşıyan metrodaki M1 hattı yenileme projesi kapsamında yarından itibaren bazı istasyonların kapatılacağını açıkladı.

İBB tarafından Ataköy/Şirinevler metrobüs durağına ve buradaki metro istasyonuna asılan afişlerde "11 Eylül 2020 tarihinden itibaren M1 Hattı yenileme projesi kapsamında Ataköy/Şirinevler-Atatürk Havalimanı istasyonları arası inşaat çalışmaları sebebiyle işletmeye kapatılacak olup ulaşım ücretsiz ring otobüs seferleri ile sağlanacaktır. Sabır ve anlayışınız için teşekkür ederiz" denildi.

Kullanılamayacak duraklar

  • Ataköy/Şirinevler ile Atatürk Havalimanı metro istasyonlarının hizmet dışı kalması ile birlikte aralarında kalan Yenibosna ile Dünya Ticaret Merkezi (DTM)-İstanbul Fuar Merkezi istasyonları da kullanılamayacak.

Proje 14 ay sürecek

Yaklaşık 14 ay sürmesi beklenen projenin yapım sürecinde; Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı istasyonları işletmeye kapalı olacak. Atatürk Havalimanı yönüne devam etmek isteyen yolcular, Ataköy/Şirinevler istasyonunun çıkışında bulunacak olan İETT otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Mekik otobüs işletmesi, Ataköy-Şirinevler, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı duraklarına hizmet verecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >