İstanbul'da deprem oldu

İstanbul'da yaşanan deprem paniğe yol açtı.
İstanbul'da yaşanan deprem paniğe yol açtı.

İstanbul'da saat 11.00 sularında deprem meydana geldi. Kısa sürede paniğe yol açan deprem, çevre illerde de hissedildi. AFAD'ın verilerine göre Marmara Denizi, Silivri açıklarında meydana gelen depremin şiddetinin 4,6 olduğu açıklandı.

Artçılar sürüyor

Depremin ardından Marmara Denizi'nde en büyüğü 3.4 (Marmaraereğlisi açıkları) olan 7 ayrı artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Beylikdüzü açıklarında 2.2 (Saat 09.21); Marmaraereğlisi açıklarında 3.0 (Saat 10.30) büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi.

Silivri Belediye Başkanı Yılmaz'dan depremle ilgili ilk açıklama

CNN'e açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Herhangi bir hasar söz konusu değil. Bize ulaşan can veya mal kaybı, yaralanma bilgisi yok" dedi.

Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

  • Ben şu an şehir merkezinde değilim. Ekibimizle köy ziyaretindeyiz. Köyde hissedilmedi ancak şehir merkezindeki kişilerle görüştük. Orada hissedilmiş. Dört tane deprem gözlem evimiz var. Yetkili isimlerle de görüştüm. ;Büyük bir deprem beklemediklerini söylediler. Bu deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik. Herhangi bir hasar ve yaralı söz konusu değil. Bize ulaşan can kaybı yaralanma ve ya mal kaybı söz konusu değil.

"Bizim için uyarıcı nitelikte"

TVNET haber bültenine bağlanan Deprem Uzmanı Ömer Alptekin depreme ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. Alptekin; "Bu deprem şu anda endişe teşkil edecek büyüklükte değil. Ancak olduğu yer bizim için uyarıcı nitelikte. Çünkü Silivri açıklarında sismik boşluk bulunuyor. Dikkatli olunması gerekiyor. Depremin olduğu bölge uyarıcı olan bir bölge." dedi.

İstanbul Valiliği'nden ilk açıklama

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" ifadeleri kullandı.

Önlemler alınıyor: Okullar boşaltıldı

Depremin en çok hissedildiği Silivri'de ve İstanbul'da bazı okullar boşaltıldı. Öğrenciler dışarıya çıkarıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >