İstanbul'da elektrik kesintisinin yaşandığı 14 ilçe

İstanbul'un 14 ilçelerinde elektrik kesintisi meydana geldi. BEDAŞ'tan yapılan açıklamada, "Hava şartları nedeniyle Ulusal Elektrik Şebekesi'nde yeteri kadar elektrik alınamamaktadır" denildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamada da aşırı yağışlar ve fırtınanın, elektrik iletim hatlarımızda geçici arızalara sebep olduğu belirtildi.

İstanbul'un 14 ilçesinde hava şartlarından dolayı elektrik kesintisi yaşandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından elektrik kesintilerine ilişkin yapılan açıklamada, "Aşırı yağışlar ve fırtına, elektrik iletim hatlarımızda da geçici arızalara sebep oldu" denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Ülkemizi etkisi altına alan aşırı yağışlar ve fırtına, elektrik iletim hatlarımızda da geçici arızalara sebep olmaktadır. Özellikle, Marmara Bölgesi'nin kuzeyindeki yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle, iletim hatlarında meydana gelen arıza sonucu Adapazarı, Kocaeli, İstanbul illerimizde saat 14:20'de başlayan elektrik kesintileri yaşanmaktadır.Bakanlığımıza bağlı TEİAŞ bünyesindeki ekipler hava koşullarının elverdiği çerçevede yaşanan arızalara müdahale etmektedir. Kesintilerin en kısa zaman içerisinde giderilmesi için yoğun mesai harcanmaktadır."

BEDAŞ'tan da açıklama geldi

BEDAŞ'tan yapılan açıklamada da, "Hava şartları nedeniyle Ulusal Elektrik Şebekesi'nde yeteri kadar elektrik alınamamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Kesintiden 14 ilçe etkilendi


Açıklamada kesintiden Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Fatih, Bağcılar, Sultangazi, Güngören, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Bahçelievler, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bakırköy ve Eyüp ilçelerinin etkilendiği belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >