İstanbul'da hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs hasta sayısının düşüşe geçmesiyle alınan tedbirler aşamalı olarak kaldırılmış ve normalleşme sürecine geçilmişti. Ancak Eylül ayı itibariyle COVID-19 vakalarındaki artış yeniden başladı. Bazı il valilikleri koronavirüs tedbirlerini yeniden uygulamaya koyma kararı aldı. Peki, İstanbul'da sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? 7-8 Kasım hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Koronavirüs vaka oranlarındaki artış devam ederken, kısıtlamaların tekrardan gündeme gelip gelmeyeceği merak edilen konuların başında geliyor. Peki İstanbul'da hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelecek mi? İşte detaylar...

İstanbul'da hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da daha önce belirttiği gibi en çok vaka oranı İstanbul'da bulunuyor. Her gün yeni uyarılar yapan Koca, İstanbul'da sokağa çıkma yasağının olup olmayacağına yönelik de değerlendirmede bulunmuştu. Bakan Koca, ''Bir kısıtlama düşünmüyoruz, alınması ve uyulması gereken tedbirlere vatandaşımızla birlikte 83 milyon bir olarak ve İstanbul'daki 16,5 milyon insanımız tedbirlere uyum göstermek noktasında kararlılık içinde olursa biz bunun üstesinden geliriz" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul'da sokağa çıkma yasağı uygulamasına yönelik bir açıklama henüz bulunmuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >