İstanbul'da oraj bekleniyor: Hava bir anda değişecek

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji ve AKOM'un art arda yaptığı uyarılara göre, İstanbul'da yarın hava bir anda değişecek ve megakenti oraj vuracak. İki gün boyunca devam edecek hava olayı sırasında sıcaklık 8 derece birden düşecek.

Meteoroloji, 25 Nisan 2023'e ait hava durumu raporunu yayınladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Muş, Bitlis, Ağrı ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Oraj iki gün sürecek

Meteoroloji'nin son verilerine göre, Çarşamba günü İstanbul başta olmak üzere Marmara genelinde hava bir anda değişecek, 'oraj' vuracak. 'Oraj'ın iki gün boyunca sürmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı 8 derece birden düşecek. Sıcaklıkların da düşmesiyle birlikte gök gürültülü yağış bekleniyor.

Oraj nedir?

  • Oraj, içerisinde şimşek, yıldırım, sağanak, yağmur, gök gürültüsü ve yer yer dolu barındıran hava olaylarının bütününe verilen isim.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >