Ağustos ayında yaşanan şiddetli yağış ne anlama geliyor?

İstanbul'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.
İstanbul'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

İstanbul son yılların en çok yağış alan gününü yaşıyor. Tarihi Kapalıçarşı ve Eminönü'nde iş yerlerini su bastı. Şiddetli yağışlar İstanbulluları olumsuz etkiledi. Peki Ağustos ayında yaşanan bu denli şiddetli yağmur ne anlama geliyor. Küresel Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten GZT.com'a önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

İstanbul'da şiddetli yağış etkili oldu. Fatih ve Eminönü'nde metrekareye 113 kilogram yağış düştü.Mecidiyeköy'de ise ana yolları su bastı. Esnaf ve vatandaşlar büyük zorluk yaşadı. Küresel Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten İstanbul'daki şiddetli yağışı GZT.com editörü Şifa Kaymak'a değerlendirdi.

Yağışlar ne zamana kadar sürecek?

Küresel Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten açıklamasında "Yağış yarın sabah saatlerine kadar gücünü azaltarak devam edecek." dedi.

Ağustos ayında bu yağış ne anlama geliyor?

Ökten Ağustos ayında yaşanan şiddetli yağmura ilişkin "Bu şiddetli yağışın sebebi üst seviye atmosferin iyice soğuması. Sıcaklık üst seviyede -14 dereceye kadar düştü. Yer ile sıcaklık farkı muazzam olduğu için yağışa şimşekler de eşlik ediyor.

Ayrıca hava daha da serinleyecek. Bu gece ve yarın sabah haftanın en serin günü.Üst seviye ve alt seviye arasındaki muazzam sıcaklık farkı ve rüzgarların üst ve alt seviyelerde farklı yönlerden esmesi nedeniyle kararsızlık oluşuyor. Bu kararsızlık yağışı kuvvetlendiriyor" ifadelerini kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >