İstanbul'da sağanak alarmı: Metrekareye 10 kilogram yağış düşecek

İstanbul'da yarın sabah kuvvetli yağış etkili olacak.
İstanbul'da yarın sabah kuvvetli yağış etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen verilere göre, yarın Türkiye genelinde sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da yağış için saat vererek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'da metrekareye 10 kilogram yağışın düşeceğini söyledi.

Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren yağışlı havanın hakim olacağını söyledi.

Sabah saatlerinde kuvvetli yağış etkili olacak

Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da yarın Çarşamba sabah 05:00-09:00 arası kuvvetli yağış var. Önce Avrupa yakası sonra Anadolu yakasında etkili olur. Bu saatler arasında (4 saat) metrekareye 10 kg yağış görünüyor.

Yağışla birlikte tüm Türkiye'de sıcaklıklar 3-4 derece daha düşecek. Bu düşüş 2 gün sürecek. Cumadan itibaren tekrar ısınarak mevsim ortalamasının üzerine çıkacak. Cumadan itibaren 4 gün yağış yok. İstanbul'da bugün yarın 19 C hafta sonu 23-24 C olur.

Bugün Salı Türkiye genelinde yağış yok. Bu gece yarısından sonra Trakya'dan yağış giriş yapar Yarın Çarşamba sabah erken saatler Marmara Ege ve Batı Karadeniz'de etkili olur. Öğlenden itibaren tüm Türkiye'de etkili olacak. Akşam batıdan çekilecek doğuda devam edecek."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >