İstanbul'da sağanak etkili oldu: Su baskınları yaşanırken araçlar suya gömüldü

Arşiv
Arşiv

İstanbul'da dün etkili olan sağanağın ardından Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Sultangazi, Büyükçekmece ve Pendik gibi ilçelerde yollar göle döndü, mahsur kalanlar oldu. Araçların suya gömüldüğü ve su baskınlarının yaşandığı ilçelerde AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri birçok noktada çalışma başlattı.

Meteorolojinin Marmara Bölgesi için yaptığı gök gürültülü sağanak uyarılarının ardından, dün sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un bazı bölgelerinde aralıklı olarak yağış başladı. Yağış akşam saatlerinde ise etkisini artırdı.

NTV'nin haberine göre; Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Sultangazi, Büyükçekmece ve Pendik gibi ilçelerde sağanak nedeniyle yollar göle döndü, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Akşam etkisini artıran yağışlar birçok ilçede su baskınlarına da neden oldu. Bazı vatandaşlar ise mahsur kaldı.

Ağaca sarılarak hayata tutundu

Arnavutköy Tayakadın Türkköşe Mevkii'nde dere taştı. Bir konteynerde kalan işçilerden biri suya kapılmamak için ağaca tutundu.

Sel ortasında kalan işçi kepçeyle kurtarıldı ve alkışlarla güvenli alana götürüldü.


Gaziosmanpaşa'da da etkili olan kuvvetli yağışın ardından yollar göle döndü.

Park halindeki çok sayıdaki araç sele kapıldı. Araçların sürüklendiği anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Sürüklenen otomobillerden birinin sahibi olan Tolga Yaman, "Bir anda sular yükselmeye başladı, yukarıdan sular gelmeye başladı. Rögarlar iyi çalışmıyor. Su boşaltımı olmayınca su yükseldi. Önce benim otomobilim havalandı, ardından minibüse çarptı. Minibüs öndeki TIR'a çarptı, sonra bir başka otomobil akıntıyla benim aracımın üstüne çıktı" dedi.

Yolun karşısına geçmeye çalışan kadın sele kapıldı

Kazım Karabekir Mahallesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan bir kadın nehre dönen yolda sele kapıldı.

Bir süre sürüklenen kadın çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Arnavutköy'de bazı binaların istinat duvarları çöktü

Arnavutköy'ün merkez Mahallesi Zülal Sokak'taki bir binanın istinat duvarında, akşam saatlerinde yaşanan kuvvetli yağışın ardından çökme meydana geldi.

Pendik'te istinat duvarı araçların üzerine çöktü

İstanbul Pendik'te kuvvetli yağışla istinat duvarı araçların üzerine çöktü. İşçi servisinde sıkışan 5 kişiyi kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >