Yağmur ne kadar sürecek? (Hava ve yol durumu)

(Arşiv)
(Arşiv)

İstanbullular güne yağmurlu bir hava sıkışık bir trafikle başladı. Sabahın erken saatlerinde işine veya görüşmesine yetişmek zorunda olan vatandaşlar havanın sürprizi ile hazırlıksız karşılaşınca zor anlar yaşadı. Trafikte ise sıkışıklık gözlendi. Peki yağışlı hava ne kadar sürecek? Trafik hangi noktalarda sıkışık? Detaylar haberimizde...

Yağmura hazırlıksız yakalanıp, dışarıya şemsiyesiz çıkan vatandaşlar ıslanmaktan kurtulamadı. -İHA
Yağmura hazırlıksız yakalanıp, dışarıya şemsiyesiz çıkan vatandaşlar ıslanmaktan kurtulamadı. -İHA

İHA
İHA

Yağmur ne kadar sürecek?

Yağışlı havanın 11 Temmuz Perşembe günü akşam saatlerinde İstanbul'u terk etmesi bekleniyor. Yani İstanbullular bugünü yağmurla geçirecek. Günün hangi saati olursa olsun; dışarı çıkarken yanınıza şemsiyenizi ya da yağmurluğunuzu almayı ihmal etmeyin.

Tedbirler alındı

İETT, Metro İstanbul ve Şehir Hatları AŞ, ulaşımda aksama yaşanmaması için tedbirlerini aldı. İBB'nin bütün çalışmaları 24 saat AKOM'dan koordine edilecek. İstanbulluların da yağış ve fırtına nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı tedbir alması öneriliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

  • Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Tekirdağ ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı

Rüzgarın Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), İç Ege , Göller Yöresi, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesi'nde önce güney ve batı zamanla kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde (50-70 yer yer 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Başka hangi illerde yağış bekleniyor?

Tahmin edilen yağışların Trakya'da (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) 11 Temmuz Perşembe günü Marmara'nın doğusu (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya) ve Batı Karadeniz'de (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Bolu ve Karabük) 12 Temmuz Cuma günü ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyı ilçeleri) kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Rüzgarın Perşembe günü Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de önceleri güney ve batı zamanla kuzey ve batı yönlerden, Cuma günü ise Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu bölgesinin güneyinde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50 – 80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın yol açabileceği, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Trafikte durum ne?

TEM Otoyolu, Ankara istikameti Bağcılar mevkiinde sabah saatlerinde birbirine çok yakın noktada gerçekleşen 3 trafik kazası nedeniyle trafik durma noktasına geldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >