İstanbul'da yeni normalin ilk günü

İstanbul'da normalleşme süreci başladı
İstanbul'da normalleşme süreci başladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının son bulmasının ardından İstanbul'da hayat normal seyrinde ilerlemeye başladı. Kafe ve restoranlar açıldı. Toplu taşımada da bir hayli yoğunluk görüldü.

Türkiye gece 00.00 itibari ile normalleşme sürecine girdi. İstanbul genelinde toplu taşımada yoğunluk görüldü. Ayrıca bir çok yerde de trafik yoğunluğu yaşandı.

Beşiktaş

Normalleşme sürecinin başlamasıyla vatandaşların işlerine gitmek için daha çok özel araçlarını tercih ettiği görüldü. Bunun yanı sıra servis araçlarının da trafiğe çıkmasıyla trafik yoğunluğu yaşandı.


Beşiktaş Meydan'ında alt yapı çalışmaları nedeniyle Barbaros Bulvarıüzerinde uzun araç kuyrukları oluştu

Kapalıçarşı

24 Mart'tan bu yana kapalı olan Kapalıçarşı, normalleşme adımları kapsamında bugün yeniden açıldı.

Bölge esnafının son hazırlıklarının yapıldığı görülürken, açılış öncesi dükkanlarına gelen esnaf heyecanlı olduğunu belirtti. Esnaflardan bazıları bugün kalabalığın az olacağını bazıları ise çok olacağı söylüyor.

Taksim

Yaklaşık 3 aydır sadece paket servis hizmeti veren mekanlar, bugünden itibaren belirli kurallar çerçevesinde açıldı. İstanbul'un en kalabalık noktalarından İstiklal Caddesi'ndeki kimi kafe ve restoranlar müşterilerini kabul etmeye başladı. Öte yandan kafe ve restoranlar haricinde giyim, kozmetik ve diğer mağazaların da bugün itibarıyla dükkanlarını açtığı ve hazırlıklarını sürdürdüğü görüldü.

Bir vatandaş konu ile ilgili olarak ''Yeni normalin ilk gününde İstiklal Caddesi'nde bir kafeye gelen Raşit Özdemir, "Özlemişiz aslında. Kahvaltımızı yaptık, çayımızı içtik. Tüm önlemleri almış durumda mekanlar. Ateş ölçerle gelen insanların ateşi ölçülüyor. Sosyal mesafe de korunduğu için herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum" dedi.

Bir vatandaş da "Ben her sabah 8-8.30'da işime gidip geliyorum. Her sabah da burada kahvemi içerim. 2 buçuk aydır gelemiyordum. Bugün geldim kahvemi içtim. En mutlu insan benim" ifadelerini kullandı.

Toplu taşıma

Normalleşmenin başlamasıyla birlikte toplu taşımalarda da yoğunluk görüldü.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 aydır süren kısıtlamaların bazıları bugün sona eriyor. Normalleşm eadımlarının atıldığı ilk gününde Cevizlibağ'da toplu taşıma ve trafikte yoğunluk yaşandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >