İstanbul'daki KYK yurtları, umreden dönenler için boşaltılıyor

Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu
Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu

Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu, Başakşehir Kanuni Sultan Süleyman ve Güngören Fatih Sultan Mehmet öğrenci yurtlarında umreden dönenlerin karantinasında kullanılmak üzere gece yarısından itibaren yurdun boşaltılması anonsu yapıldı

Ankara'da umreden dönenlerin 14 günlük karantina süresini doldurması için tahsis edilen öğrenci yurtlarına İstanbul'da da şimdilik 3 yurt eklendi. Dün gece öğrencilerin sosyal medyadan duyurduğu bilgilere göre, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu, Başakşehir Kanuni Sultan Süleyman ve Güngören Fatih Sultan Mehmet, Maltepe Mimar Sinan, Gölbaşı KYK öğrenci yurtları İstanbul'a dönen umrecilerin 14 günlük karantina dönemi için kullanılmak üzere boşaltılıyor. Dün geceden itibaren anonsların yapıldığı yurtlarda öğrencilerin sabah saat 12:00'a kadar yurtları boşaltmaları istendi.

Öğrenciler diğer yurtlara yönlendirildi

Tatil nedeniyle bazı öğrencilerin evlerine gittiği yurtlarda tatil döneminde gitmeyen ve yurtta kalan öğrenciler ise diğer yurtlara (Kadırga, Şişli, Bahçeköy) yönlendirilirken, ailelerin yanına gidecek öğrencilere de yurdu boşaltmaları duyuruldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >