İstanbulkart yenilendi: 'Birçok yeni özellik'

​İstanbulkart yenilendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerden BELBİM A.Ş. ve Bankalararası Kart Merkezi’nin imzaladığı ön protokol kapsamında İstanbulkart, TROY ödeme sistemi ile birlikte çalışabilecek. İstanbulkart; market, restoran, kafeterya gibi iş yerlerinde de kullanılabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELBİMA.Ş. ile Bankalararası Kart Merkezi arasında bir iyi niyet anlaşması imzalandı. Bu anlaşma kapsamında İstanbulkart, TROYödeme sistemine entegre edilecek. Ödeme sistemine entegre edilen kartları kullanarak marketlerde, restoran ve kafelerde, çeşitli iş yerlerinde İstanbulkart ile alışveriş yapmak mümkün olacak.

190 ülkede kullanılabilecek

Halihazırda 18 milyon olan İstanbulkartkullanıcısı, kartın yeni özellikleriyle birlikte artma eğilimi gösterecek mi zaman içerisinde göreceğiz. Kart, yeni özelliklerine kavuştuğunda tüm banka ATM’lerinde para yatırma ve çekme işlemleri için kullanılabilecek. Projede kartın Türkiye genelinde 50 binden fazla ATM’de, 2,4 milyon ödeme noktasında dünya çapında da 190 ülkede 42 milyondan fazla noktada kullanılabilen bir ön ödemeli karta dönüştürülmesi öngörülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >