İstanbullulara müjde: İSPARK'a ait otoparklar bayramın ilk iki günü ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karar doğrultusunda, İSPARK'a ait yol üstü otoparklar, Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci günü ücretsiz hizmet verecek.

İSPARK'tan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karara göre, İSPARK'ın kent genelinde yaklaşık 500 noktadaki yol üstü otoparkları, 12 Eylül Pazartesi ve 13 Eylül Salı günü ücretsiz, kapalı ve açık otoparklar ise ücretli olacak.

Bayram boyunca İstanbullular her türlü sorunda İSPARK'a "0 212 274 20 20" ve "0 216 635 00 00" numaralı hatlardan ulaşabilecek.

19 Eylül'de toplu ulaşım araçları 06.0-14.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek

Bu arada, İstanbul'da yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı 19 Eylül'de toplu ulaşım araçları 06.0-14.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da okulların açılacağı gün alınacak tedbirlere ilişkin ilgili tüm birimlerin katılımıyla AKOM'da toplantı yapıldı. Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı birimlerin yanı sıra Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası temsilcileri de hazır bulundu.

Açıklamaya göre, okulların açılacak olması dolayısıyla ulaşımda önlemler artırıldı. Alınacak önlemler şöyle sıralandı:

"Okulların açıldığı gün toplu ulaşım araçları 06.00 -14.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. Ağır tonajlı araçlar, okulların açılış haftasında 06.00-10.00 saatleri arası trafiğe çıkamayacak. Şantiyelerde ve yollarda okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar için 22.00 - 05.00 saatleri arasında gece vardiyası uygulanacak. Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulundurulacak. Trafiğe çıkacak 5 bin 361 okul servisi İSPARK otoparklarından pazartesi günü ücretsiz yararlanacak. Metro, tramvay, metrobüs, otobüs ek seferleri sayesinde 755 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 500 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak. Trafik akışını sağlamak için bin 570 polis görev yapacak. İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi'nde yaklaşık bin personelle görev yapacak. İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak."

Kurban Bayramı'nda hangi köprü ve otoyollarda geçiş ücretsiz olacak?




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >