İstanbul'u korkutan bina yıkıldı

Bağcılar'da çökme tehlikesi bulunan bina, inşaat alanının yanında bulunuyor.
Bağcılar'da çökme tehlikesi bulunan bina, inşaat alanının yanında bulunuyor.

İstanbul Bağcılar'da bulunan inşaat alanında yapılan temel kazısı sırasında 5 katlı bina için çökme tehlikesi ortaya çıktı. Binaların tahliye edilmesinin ardından bina, akşam saatlerinde ekiplerin müdahalesi sonucu yıkıldı.

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde yan tarafında inşaat temel kazısı yapılırken iki binada çökme riski oluştu. İki binanın yakınındaki 6 bina boşaltıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İnşaat çalışmaları sırasında yan yatan bina hakkında açıklama yaptı. Gerekli kontrol ve tedbirlerin alındığını belirten Çağırıcı, binanın kontrolü olarak belediye ekipleri tarafından yıkılacağını söyledi. Risk oluşan bitişikteki binanın yıkım çalışması başladı.

Risk oluşan bitişikteki binanın yıkım çalışması başladı.
Risk oluşan bitişikteki binanın yıkım çalışması başladı.

Bağcılar’da yanında yapılan inşaat alanındaki kazı çalışması nedeniyle çökme riski oluşan bina kontrollü bir şekilde yıkılıyor.


  • Ne olmuştu?
  • Saat 15.45 sıralarında, Kirazlı 1176 Sokak üzerinde bulunan bir inşaatta yapılan kazı çalışmaları sırasında bitişikteki iki binada çökme riski oluştu. Çatlaklar oluşan bina yan yatarken bir binanın da altı boşaldı. Durumun fark edilmesi üzerine yakındaki 6 bina boşaltıldı. Olay yerine belediye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin incelemesi sürüyor. Temel kazı çalışması yapıldığı sırada çökme riski oluşan bitişikteki binanın yıkım çalışması başladı.

Belediye Başkanı olay yerini inceledi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, inşaat çalışmaları sırasında yan yatan bina hakkında açıklama yaptı. Gerekli kontrol ve tedbirlerin alındığını belirten Çağırıcı, binanın kontrolü olarak belediye ekipleri tarafından yıkılacağını söyledi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bağcılar Kirazlı'da bulunan 1176 Sokak'ta yaşanan olayla ilgili yetkililerden bilgi alan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Can kaybının olmadığını belirten Çağrıcı, “Önceden tedbir almamız gerçekten bir olumsuzluğu engelledi. Yer altı suyundan kaynaklanan bir çökme söz konusu. Zaten yan yatan binada yeni bina, herhangi bir hasar söz konusu değil. Yapılan inşaatta da gerek ruhsat açısından gerek, gerek de inşaat teknikleri açısından bir problem yok. Zemin kum zemin, o anda yer altı suyunun patlak vermesi binanın yan yatmasına neden oldu. Binadaki komşularımız tahliye edildi. Kendilerine konaklama sağlandı. Herhangi bir mağduriyet söz konusu değil. Devamı içinde gerekenler yapılacak, kimse mağdur edilmeyecek. Saat 15.00 sıralarında aldığımız bir ihbar ile burada hareketlilik başladı. Onun öncesinde herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil." dedi

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >