İstanbul'un ardından Uber bir darbe de Londra'dan aldı

Uber- Arşiv
Uber- Arşiv

Uber İstanbul'un ardından Londra'da ruhsatını kaybetti. Londra'da sigortasız ve ehliyetsiz sürücülerin araç kullandığının ortaya çıkmasıyla Uber'in taşımacılık lisansının iptal edilmesine karar verildi. En fazla müşteriye sahip olduğu ülkelerden olan Londra'da artık hizmet veremeyecek.

Londra Ulaşım Kurumu (TfL) yaptığı açıklamaya göre Uber'in lisanssız ve sigortasız şoförlerin çalışmasına izin vererek yolcu güvenliğini tehlikeye attığı ifade edildi.

Uber sürücüsü- Arşiv
Uber sürücüsü- Arşiv

Uber en az 14 bin kez yolcuları ruhsatsız taşıdı

TfL kararının sebebi olarak Uber'in faaliyetlerinin "uygun olmamasını" gösterdi. TfL'e göre Uber 2008 sonunda ve 2019 başında en az 14 bin kez yolcuları ruhsatsız şoförler taşıdı.

Uber'in Londra'daki lisansı 2017'de iptal edilmiş ancak şirket daha sonra varılan kısa süreli anlaşmalarla kentteki faaliyetlerini sürdürebilmişti. Şirketin son lisansının süresi Pazar günü dolmuştu.

Uber karara itiraz edecek

Uber'in önünde itiraz başvurusu yapmak için 21 gün var. Şirket, kararı temyize götüreceğini açıkladı.

Uber itirazı sonuçlanana kadar faaliyetlerini sürdürebilecek

Uber, akıllı telefon uygulamasını kullanmak için ilk olarak hizmete üye olmak gerekiyor
Uber, akıllı telefon uygulamasını kullanmak için ilk olarak hizmete üye olmak gerekiyor

Ne olmuştu?

Uber son olarak 2017'de Danimarka pazarından çekilmiş, Bulgaristan ve Macaristan'da ise şirketin faaliyetleri yasaklanmıştı.Türkiye'de ise Uber, Mayıs ayında Uber XL faaliyetlerine son vermişti.

Uber nedir?

Uber, bir akıllı telefon uygulamasıdır. Telefona yüklendikten sonra kullanıcılara gidecekleri yerlere kadar eşlik edecek ulaşım aracını tespit etme, bulma, çağırma, fiyatını ve güzergahını belirleme hizmeti vermektedir. Kullanıcı gideceği yere taksi, lüks araç, tekne ya da herhangi bir araç ile gitme seçeneklerine sahip olabiliyor.

Uber nasıl kullanılır?

Uber’i kullanmak için ilk olarak hizmete üye olmak gerekiyor. Dilerseniz Uber.com sitesinden, dilerseniz de Android veya iPhone uygulamasından üye olabiliyorsunuz. Sonrasında bir araca ihtiyaç duyduğunuzda, uygulama üzerinden alınmak istediğiniz konumu seçiyorsunuz. Konumunuza göre araç talep ettiğinizde, bir sürücü talebinizi üstleniyor.

Transport for London İngiltere'nin başkenti Londra'da 2001 yılından bu yana şehir ulaşımının büyük bir bölümünden sorumlu olan yerel yönetim organı
Transport for London İngiltere'nin başkenti Londra'da 2001 yılından bu yana şehir ulaşımının büyük bir bölümünden sorumlu olan yerel yönetim organı

Tfl nedir?

Transport for London İngiltere'nin başkenti Londra'da 2001 yılından bu yana şehir ulaşımının büyük bir bölümünden sorumlu olan yerel yönetim organı. Londra'da ulaşım stratejisinin uygulanması ve ulaşım hizmetlerini yönetmektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >