İstanbul'un her yerinden görünecek: Çamlıca Tepesi'ne dev Türk bayrağı çekildi

Dev Türk bayrağı Çamlıca Tepesi'nde göndere çekildi
Dev Türk bayrağı Çamlıca Tepesi'nde göndere çekildi

İstanbul Çamlıca'da dev Türk Bayrağı göndere çekildi. Bin metrekarelik bayrağı çocuklarla birlikte göndere çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu müstesna günü müstesna bir eserle şereflendiriyoruz. Bugün burada ülkemizin en uzun direğinde dalgalanacak olan bayrağımızı bu vizyonun sembolü olarak çocuklarımıza armağan ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan Büyük Çamlıca Camisi'ne geçti. Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti.

Cuma namazı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Tepesi'ndeki törene katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en büyük Türk bayrağını çocuklarla göndere çekti.

"Bu günü müstesna bir eserle şereflendiriyoruz"

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Bu müstesna günü müstesna bir eserle şereflendiriyoruz. TBMM bundan tam 101 yıl önce 23 Nisan günü dualarla, tekbirlerle Ankara'da açılmıştı. İstiklal Harbimizi yönetmiş, bu gazi Meclis'in başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle yad ediyoruz. Bugüne kadar darbecilerden terör örgütlerine ve ekonomik tuzaklara kadar her saldırı aynı kirli senaryonun eseri.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bayrağı göndere çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bayrağı göndere çekti

"Bayrağımızı çocuklarımıza armağan ediyorum"

Tüm badireleri birer birer geride bırakarak adım adım büyük Türkiye'nin inşası yolunda ilerliyoruz. 100. yılına yaklaştığımız Cumhuriyetimizi büyüterek ve güçlendirerek bizden sonraki nesillere bırakmanın gayreti içindeyiz. Çocuklarımızın da emaneti çok daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum.

Bugün burada ülkemizin en uzun direğinde dalgalanacak olan bayrağımızı bu vizyonun sembolü olarak çocuklarımıza armağan ediyorum.

"Bu bayraktan daha büyüğü yok"

Çamlıca hepsinin bizzat takibini yaparak ülkemize kazandırdığımız camisiyle kulesiyle şimdi de 111 metrelik bayrak direği ve Türkiye'nin en büyük bayrağı yaklaşık 1000 metrekareyi bulan bayrağıyla yepyeni bir çehreye kavuşuyor. Türkiye'de bu bayraktan daha büyüğü yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >