İşte madde madde Pençe-Kartal Operasyonu'nun tüm ayrıntıları

Arşiv
Arşiv

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bölücü terör örgütü PKK'ya karşı gece vakti Pençe-Kartal Operasyonu'nu başlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçakları, operasyon kapsamında Kandil ve Kuzey Irak'taki terör hedeflerini gece boyunca vurdu. Operasyona ait ayrıntılar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İşte Pençe-Kartal Harekatı'nın detayları...

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'a Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) hava harekatı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı dün gece gerçekleştirilen Pençe-Kartal Operasyonu‘yla "Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" açıklamasını yaptı.

Dün gece yapılan operasyonla ilgili detaylar ise bugün ortaya çıkmaya başladı. İşte harekattan ayrıntılar...


Uzun zamandan beri planlanıyor

Reaksiyonel bir hava harekatı değil, uzun süre önce planlanmasına başlandı ve düğmeye basıldı.

Bölgeye dönük hava harekatlarında görev alan Malatya ve Diyarbakır hava üslerinin yanı sıra Türkiye'nin batısındaki diğer hava üslerinden de operasyona destek verildi.

PKK'nın sözde liderlerinin sığınakları bombalandı

Terör örgütünün sözde liderlerinin saklanmak ve barınmak için kullandıkları yerler nokta atışıyla vuruldu.

25'ten fazla F-16 katıldı

  • Teröristlerin yuvalandığı Kandil, Mahmur ve Şengal'deki bölgelere yönelik düzenlenen hava harekatına 25'in üzerinde F-16 katıldı.

İHA ve HİK'ler de operasyona katıldı

Harekatta savaş uçaklarının yanı sıra İHA’lar da görev aldı. Bunların yanı sıra havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağı ile tanker uçakları da harekata katıldı.

81 hedef vuruldu

Harekat kapsamında Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’ta belirlenen hedefler bir bir vuruldu. Pençe-Kartal Operasyonu kapsamında söz konusu bölgelerdeki 81 hedef kısa sürede imha edildi.

Mühimmat depoları havaya uçtu

Uçakların hedefleri vurmasının hemen ardından mağaralarda ikincil patlamaların meydana gelmesi dikkati çekti. Söz konusu patlamaların hedeflerdeki mühimmat ve akaryakıtın isabet almasından dolayı yaşandığı belirlendi.

Yerli ve milli mühimmat kullanıldı

  • Bu harekâtta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak terör örgütünün anılan bölgelerdeki varlığına ağır bir darbe indirildi.

Sivil halkın can ve mal güvenliği konusunda hassasiyet gösterildi

Harekâtın planlama ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterildi.

Kaynak: NTV

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >