İşte Özel Kuvvetlerin yeni komutanı

özel kuvvetler
özel kuvvetler

Milli Savunma Bakanlığından yapılan atamayla Korgeneral Zekai Aksakallı'nın ardından boşalan Özel Kuvvetler Komutanlığına 2. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Savunma Bakanlığı atamalarına göre, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nde değişiklikler yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı'na Orgeneralliğe terfi ettirilen Arif Çetin atandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Tatlıoğlu, Donanma Komutanlığı'na getirildi. Tatlıoğlu, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpas davalarından sözde "askeri casusluk" davasında yargılanıp beraat eden isimler arasında yer almıştı.

Zekai Aksakallı'nın Cerablus'ta Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerleri ziyaretinden.
Zekai Aksakallı'nın Cerablus'ta Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerleri ziyaretinden.

En dikkat çeken değişiklik ise 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in de komutanı olan ve darbeci Semih Terzi'yi etkisiz hale getirmesi için Halisdemir'e emir veren Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı oldu. Aksakallı Çanakkale'deki 2. Kolordu Komutanlığı'na atandı. Aksakalllı'dan boşalan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ise 2. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı getirildi.

Özel Kuvvet Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ercan kimdir?
2014 YAŞ kararları sonrası Albaylıktan Tuğgeneralliğine terfi eden Ahmet Ercan Çorbacı, askerlik hayatını komando olarak geçirdi. İhtisas kurslarını başarı ile tamamlayan Çanakkaleli Çorbacı, Özel Kuvvetlerde uzun süredir görevini yürütüyordu. Özel Kuvvetler 2. Tugayı’nın komutanlığını sürdüren Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı’nın darbe girişimi sırasında Zekai Aksakallı’nın güvendiği ekipte yer aldığı ve Aksakallı ile operasyonlara katıldığı da öğrenildi.
Özel Kuvvet Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ercan kimdir? 2014 YAŞ kararları sonrası Albaylıktan Tuğgeneralliğine terfi eden Ahmet Ercan Çorbacı, askerlik hayatını komando olarak geçirdi. İhtisas kurslarını başarı ile tamamlayan Çanakkaleli Çorbacı, Özel Kuvvetlerde uzun süredir görevini yürütüyordu. Özel Kuvvetler 2. Tugayı’nın komutanlığını sürdüren Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı’nın darbe girişimi sırasında Zekai Aksakallı’nın güvendiği ekipte yer aldığı ve Aksakallı ile operasyonlara katıldığı da öğrenildi.
Erdoğan görev değişikliği ile ilgili soruya cevap verdi

                                    Erdoğan, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan 2. Kolordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Zekai Aksakallı hakkındaki "kırgınlık" haberlerine ilişkin soruya yanıt verdi.Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmadığını belirten Erdoğan, “Nerede bir görev verilirse asker gider görevini yapar. Şu anda zaten Zekai Aksakallı'nın Özel Kuvvetler'deki görev süresi de doldu. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu'ya atanması ile alakalı ilgili birimler teklifi getirmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte orada bu görevini devam ettirecek." İfadelerini kullandı.
Erdoğan görev değişikliği ile ilgili soruya cevap verdi Erdoğan, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan 2. Kolordu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Zekai Aksakallı hakkındaki "kırgınlık" haberlerine ilişkin soruya yanıt verdi.Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmadığını belirten Erdoğan, “Nerede bir görev verilirse asker gider görevini yapar. Şu anda zaten Zekai Aksakallı'nın Özel Kuvvetler'deki görev süresi de doldu. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu'ya atanması ile alakalı ilgili birimler teklifi getirmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte orada bu görevini devam ettirecek." İfadelerini kullandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >