İstihbarat Uzmanı MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın ilk işini GZT'de açıkladı

Akademisyen ve istihbarat uzmanı Ali Burak Darıcılı, MİT Başkanı İbrahim Kalın
Akademisyen ve istihbarat uzmanı Ali Burak Darıcılı, MİT Başkanı İbrahim Kalın

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yeni dönemini MİT bünyesinde 15 yıla yakın bir süre görev yapan akademisyen ve istihbarat uzmanı Ali Burak Darıcılı değerlendirdi. Darıcılı, MİT'in yeni başkanı Kalın'ın ilk işinin ne olacağını da GZT'de açıkladı.

Akademisyen ve istihbarat uzmanı Ali Burak Darıcılı, GZT Yayın Şefi Nazif Menteş'in MİT’te İbrahim Kalın dönemine ilişkin sorularını cevaplandırdı.

2010'dan bu yana MİT Müsteşarlığı görevinde bulunan Hakan Fidan'ın yeni dönem kabinesinde Dışişleri Bakanı olarak görev almasıyla boşalan müsteşar koltuğuna eski Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın geçti.

Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde 15 yıla yakın bir süre görev yapan akademisyen ve istihbarat uzmanı Ali Burak Darıcılı , GZT’de Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yeni dönemini değerlendirdi. Darıcılı, 'İbrahim Kalın'ın ilk işi ne olacak?' sorusuna cevap verdi.

Darıcılı'nın konuşmasından satır başları;

"Mevcut sistematiğin içinde birisi olduğu için mevcut dış politikayı yönlendiren bir isim yani şuradan şuraya geçti aslında. İstihbarat Teşkilatını sadece dış politika olarak düşünme bir de iç güvenlik boyutu var. Çok önemli PKK meselimiz var. PYD meselimiz var, DEAŞ var, FETÖ ile mücadele var. Türkiye'nin meselesi bitmez.

Ben futbolu seven birisiyim ben defansçıyım önce iç konular sonra dış konular. Defansı sağlam tutmazsan gol yersin.

Köklü değişiklikler konusunda sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına tabi olacaktır

Ben mevcut politikaların devam ettirileceği düşüncesindeyim. İbrahim Kalın’ın vizyon ve duruşu kapsamında dış politikada daha aktif olacağı kanısındayım. Ama ben önce iç meseleler tarafındayım. Ama herkesin başka politikaları vardır. Bu coğrafyada dosya bitmez. Sayın Kalın büyük bir yığın dosya ile karşı karşıya kalmıştır. Biz bir İskandinav ülkesinin 5 yıllık gündemini bir haftada yaşıyoruz. Bu coğrafya böyle bir coğrafya. Güçlü ordun, güçlü güvenlik sistemin ve güçlü istihbarat sistemin olacak" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >