İsveç'ten Trump'a: Sıkıcı olabiliriz ama New York'tan daha iyiyiz

İsveç'te Kovid-19 nedeniyle karantina ve sokağa çıkma gibi uygulamalar yok. 4 Nisan 2020, Stockholm
İsveç'te Kovid-19 nedeniyle karantina ve sokağa çıkma gibi uygulamalar yok. 4 Nisan 2020, Stockholm

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ABD Başkanı Trump'ın İsveç'i eleştiren ifadelerine tepki gösterdi. Ayrıca ülkenin Halk Sağlığı Dairesinden bir doktor da, "Birçok konuda sıkıcı olabiliriz ama sağlık alanında New York'tan iyi olduğumuzu biliyoruz." dedi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kovid-19 ile mücadelede "İsveç'in sürü bağışıklığına ulaşmaya çalıştığına" ilişkin ifadelerine yanıt verdi.

'İsveç için doğru olanı yapıyoruz'

Diğer birçok ülke gibi İsveç'in de salgınla mücadele ettiğini belirten Linde, "Huzurevlerini ziyaretçilere kapattık. Lise ve üniversite öğrencilerinin derslerini evde takip etmeleri için karar aldık. Buna rağmen birçok ülke hiçbir şey yapmadığımızı düşünse de İsveç için doğru olanı yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

'Sürü bağışıklığını hedeflemiyoruz'

Linde, Trump'ın, "İsveç'in hiçbir şey yapmadan sürü bağışıklığı kazanmaya çalıştığı" yönündeki sözleri hakkında ise "Sürü bağışıklığını hedefleyen bir stratejimiz yok. Trump'ın açıklamaları gerçekten yanlış." ifadelerini kullandı.

'Sıkıcı olabiliriz ama sağlık alanında New York'tan iyiyiz'

Halk Sağlığı Dairesinden epidemiyoloji doktoru Anders Tegnell de Trump'ın açıklamalarını ciddiye almadıklarını vurgulayarak "Belki İsveç birçok konuda sıkıcı olabilir ama bizim sağlık alanındaki çalışmalarımızın New York'tan çok daha iyi olduğunu biliyorum." dedi.

Trump neler söylemişti?

  • ABD Başkanı Trump, dün, İsveç'in salgınla mücadele yöntemini eleştirerek, "İsveç cesaretle kötüye gidiyor. Sürü diyorlar. İsveç çok fazla acı çekiyor. Bu bir yöntem, ama herkes birbirine bakıyor." diye konuşmuştu.
  • Öte yandan Halk Sağlık Dairesinin bugün açıkladığı rakamlara göre, 10 milyon nüfuslu İsveç'te, Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 687'ye, virüsü taşıyanların sayısı da 8 bin 419'a çıktı.
  • Salgında 11 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >