İtalya’da paraşüt faciası: İngiliz paraşütçü metrelerce yükseklikten düştü

Arşiv
Arşiv

İngiliz paraşütçü arkadaşları ile beraber gittiği geziden dönemedi. Arkadaşları İngiliz paraşütçünün ölümünün teknik bir hatadan kaynaklandığını belirtti. Polis olayı araştırıyor.

İngiltere, Hampshire’daki Andover şehrinde mühendislik yapan Robert Haggart feci şekilde hayatını kaybetti.

Haggart ve arkadaşları İtalya’da Venice’e yakın bir dağa macera için gittiler. 289560 cm yükseklikten sırayla paraşütle atlama yaptı. Atlamayı başarıyla tamamlayamayan Haggart yaşamını yitirdi.

Robert Haggart eşine göre, macera peşinde koşan biriydi. 47 yaşındaki, İngiliz deneyimli paraşütçü Haggart, daha önce İtalya’daki başka bir dağdan paraşütle yüksekten atlama gerçekleştirmişti. Bu sefer gittiği dağ, daha zorlu ve ölüm oranı daha yüksekti. O ve arkadaşları 289560 cm yükseklikteki noktasına tırmandı. Oradan sırayla paraşütle atlama gerçekleşti. Haggart da sırası gelince atlama yaptı. Atlamayı başarı ile tamamlayamadı.

Kurtarma ekipleri ve polis, görgü tanıklarının sorun yaşayan ve çakılmak üzere olan bir paraşütçü bildirmesi üzerine olay yerine geldi.

Busazza Dağının yerden 4877.000 cm yüksek noktasında Robert Haggart’ın bedeni, kurtarma ekipleri tarafından bulundu. Polisin iddiasına göre, Haggart ya daha uçurumun sınırına çok yakın bir şekilde kalkış yaptı ya da zamanlamasını iyi ayarlayamadı. Arkadaşlarına göre ise, paraşütü açılmakta sorun yaşadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >