İTÜ öğrencilerinden büyük başarı: ABD'de dördüncü oldular

​İTÜ öğrencilerinden büyük başarı: ABD'de dördüncü oldular
​İTÜ öğrencilerinden büyük başarı: ABD'de dördüncü oldular

İTÜ Rover takımı ürettikleri 'Altınay Mars Kaşifi' adı verilen araçla Üniversitelerarası Robotik Araç Yarışmasında dördüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Bu yıl 13 ülkeden 82 takımın mücadele ettiği yarışmada İTÜ Rover takımı bilim kategorisinde dördüncülüğü elde ederek ülkemizi gururlandırdı.

İTÜ Rover takımının teknolojide dünyanın önde gelen birçok ülkesini geride bıraktığı yarışmada birinciliği ise Missouri Üniversitesi elde etti. Yarışma, gelecekte uzayda kullanılacak yeni nesil araçların denemelerinin yapıldığı ve Mars'la benzer zemine sahip Utah eyaletindeki 'Mars Çölü' adı verilen alanda gerçekleştirildi.

Altınay Havacılık ve İleri Teknolojileri biriminin sponsorluğunda yarışmaya katılan İTÜ Rover takımı aynı zamanda bu yarışmaya seçilen ilk Türk ekibi oldu. Altınay Grubu takıma sadece maddi yardım sağlamakla kalmadı, aynı zamanda pil, haberleşme, mekanik tasarım, ve otonom sürüş gibi alanlarda da teknik bilgi paylaşımı ve üretim desteği sağladı.

Altınay Grup Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Serhat Oran, İTÜ'lü gençlerin Türkiye adına çok önemli bir başarıya imza attığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Nitekim, İTÜ Rover Takımı URC'ye ilk kez katılan takımlar arasında açık arayla birinci geldi. Dolayısıyla başta takım kaptanı Tunç Türker'le birlikte tüm takım üyelerinin burada bulunmaları bile bizim ve ülkemiz için gurur kaynağıdır. Millileştirme çabalarının önemi öne çıktığı günümüzde ülkemizin geleceğinin teminatı olan İTÜ ve diğer üniversitelerde yetişen gençlerimiz, Türkiye için önemli bir insan kaynağı oluşturmaktadır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >