İTÜ öğrencilerinden harika otomobil projesi: 1 litre benzinle tam 300 km

İTÜ Makine Fakültesi öğrencileri Türkiye'nin en verimli benzinli prototip otomobilini üretmeyi başardı. 'Macaw' adı verilen otomobil 1 litre benzinle 300 km mesafe gidebiliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi öğrencileri 2011 yılında Shell Eco-marathon yarışmasına katılmak üzere İTÜ Facilis Otomobil Takımı adlı ekibi kurdular. Shell Eco-marathon yarışması, yakıt tüketimini en aza indirerek geleceğin verimli otomobillerini tasarlayan öğrencilerin yarıştığı dünya çapında bir organizasyon. 2011 yılından bu yana organizasyonun Avrupa ayağında ülkemizi temsil eden Facilis Otomobil Takımı, yaklaşık 40 kişiden oluşan büyük bir ekip.

Destek bekliyorlar
5 yıldır 4 farklı otomobil tasarlayan ekip, 1 litre benzinle 300 km giden otomobil projesiyle Shell Eco-marathon yarışmasının Türkiye ayağında birinci oldular. Bu projeyi geliştirmeye devam eden ekibin asıl amacı 2017 yılında Londra'da düzenlenecek Avrupa yarışları. 2017 Avrupa yarışlarında kendilerine en az 500 km/litre hedefi koyan Facilis, yaşanan maddi zorlukları aşabilmek için sanayinin desteğini bekliyor. Kendilerini ifade ederek maddi ve manevi destek arayışına giren öğrenciler, hedeflerine ulaşarak ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyorlar. Buradan ekip hakkındaki tüm detayları öğrenebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >