İTÜ Rektörü ilk kez duyurdu: Sağlık çalışanları için takip sistemi geliştirdik

Arşiv
Arşiv

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, sağlık çalışanları için takip sistemi geliştirdiklerini duyurdu. Karaca, "Ateş ve kandaki oksijen miktarını ölçen ve bunun takibini yapay zeka ile beraber yapan, veriyi işleyen bir sistem geliştirdik" dedi.

Sağlık çalışanları için takip sistemi geliştirdiklerini duyuran İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, "Ateş ve kandaki oksijen miktarını ölçen ve bunun takibini yapay zeka ile beraber yapan, veriyi işleyen bir sistem geliştirdik." ifadelerini kullandı.

Karaca'nın açıklamaları şöyle:

"Ateş ve kandaki oksijen miktarını ölçüyor"

Biliyorsunuz koronadan dolayı bilgi teknolojileri ön plana çıktı. Veriyi işleme, veriyi analiz edip servis etme, insan takibi... Ön plana çıkan girişimlerimiz, araştırmalarımız oldu. Yakın planda da Sağlık Bakanlığı ile ilan edeceğiz. Bir takip sistemi geliştirdik. Çok yeni ama şuan açıklamam mümkün değil. İpucu verebilirim, ateş ve kandaki oksijen miktarını ölçen ve bunun takibini yapay zeka ile beraber yapan, veriyi işleyen bir sistem geliştirdik. Şuanda Bakanlık ile görüşüyoruz.

"Haziran ortasında çıkabilir"

Sağlık çalışanları öncelikli olacak. Takip sisteminde herhangi bir semptomatik özellik çıkarsa onların takibi, elektronik olarak, bilgi sistem üzerinde ve yapay zekayı burada kullanıyoruz. En büyük özelliğimiz o. Herkes çok entresan ürünler üretiyor ama bunun takibi yapay zeka ile birleştirmek, yapay zeka ve veri bilim merkezimiz var, burası ile eşleştirerek takibi yapacağız. Haziran ortası olabilir bitirilebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >