İyi bir girişimci olmanın 10 yolu!

Bu yolları uygularsanız başarı zamanla size gelecek.

Alanında başarılı bir girişimci olmak yeni fikirler ortaya koymak tamamen sizin elinizde. Peki bu özellikleri nasıl kazanacaksınız? Şüphesiz iyi girişimciler yeniliğe açık olan, paylaşmasını bilen ve dürüst olan kişilerdir. Bu kişileri çevrelerindeki insanlar bu özellikleri dolayısıyla yukarıda tutar. Sizde eğer başarılı bir girişimci olmak istiyorsanız, bu 10 madde tam olarak sizin iyi bir girişimci olmanız konusunda size baya yarar sağlayacak;
Heyecanlı olun

                                    
                                    
                                    Hangi işte çalışıyorsanız o konuda heyecanlı olun. Zamanınızın çoğunu yeni bir fikir bulmak için harcamalısınız. Heyecan bir girişimin başarılı olması için size katılacak kişileri de aynı şekilde teşvik eder. İçinde bulunduğunuz bu büyük heyecan çalışanlarınızın ve müşterilerinizin bu projeye inandırmasını gerektiriyor.
Heyecanlı olun Hangi işte çalışıyorsanız o konuda heyecanlı olun. Zamanınızın çoğunu yeni bir fikir bulmak için harcamalısınız. Heyecan bir girişimin başarılı olması için size katılacak kişileri de aynı şekilde teşvik eder. İçinde bulunduğunuz bu büyük heyecan çalışanlarınızın ve müşterilerinizin bu projeye inandırmasını gerektiriyor.
Fırsatçı olun ve odaklanın

                                    
                                    
                                    Fırsatlar sizin için çok önemli. Fırsatlara odaklandığınızda boş çabaları bir kenara itersiniz. Sektördeki firmaların birçoğu da hazımsızlıktan değil açlıktan ölür. Başka bir ifadeyle firmalar birkaç şey yapmak yerine aynı anda birçok şeyi yaptıkları için zorluk yaşarlar. Görevinizi en iyi şekilde yerine getirmeye odaklanın.
Fırsatçı olun ve odaklanın Fırsatlar sizin için çok önemli. Fırsatlara odaklandığınızda boş çabaları bir kenara itersiniz. Sektördeki firmaların birçoğu da hazımsızlıktan değil açlıktan ölür. Başka bir ifadeyle firmalar birkaç şey yapmak yerine aynı anda birçok şeyi yaptıkları için zorluk yaşarlar. Görevinizi en iyi şekilde yerine getirmeye odaklanın.
Çalışmak

                                    
                                    
                                    Başarıya ancak çok çalışarak ulaşabilirsiniz. Başarı bir anda gerçekleşen bir olay değildir. Bütün başarıların arkasında yıllar boyunca çalışmak yatar. Şanslı olan insanlar başarının kolay elde edilemeyeceğini söylerler ve bu şanslılar başarıyı çok çalışarak elde ederler. Başarılı girişimciler bütün çabalarının %100'nü her zaman yaptıklarına verirler. Yapmanız gereken her şeyi yaptığınıza inanıyorsanız pişman olmak için hiçbir sebebiniz olmayacaktır. Bütün kontrollerin sizin elinizde olacağı işlere yönelin.
Çalışmak Başarıya ancak çok çalışarak ulaşabilirsiniz. Başarı bir anda gerçekleşen bir olay değildir. Bütün başarıların arkasında yıllar boyunca çalışmak yatar. Şanslı olan insanlar başarının kolay elde edilemeyeceğini söylerler ve bu şanslılar başarıyı çok çalışarak elde ederler. Başarılı girişimciler bütün çabalarının %100'nü her zaman yaptıklarına verirler. Yapmanız gereken her şeyi yaptığınıza inanıyorsanız pişman olmak için hiçbir sebebiniz olmayacaktır. Bütün kontrollerin sizin elinizde olacağı işlere yönelin.
Kararlı olun

                                    
                                    
                                    Başarıya giden yol uzun ve meşakkatlidir. Bu yolda giderken yaptığınız işten zevk almasını bilin. Herkes size amaçlarınıza odaklanmanızı söyleyecektir ancak başarılı olan insanlar yolculuğa odaklanırlar ve önlerine çıkan engellerden keyif almasını bilirler. Takımızın da aynı şekilde bu çıkılan yolculukta yolculuğun keyfini çıkarmasını sağlayın. Ulaşamayacağınız bir yol yerine keyif alacağınız yola odaklanın.
Kararlı olun Başarıya giden yol uzun ve meşakkatlidir. Bu yolda giderken yaptığınız işten zevk almasını bilin. Herkes size amaçlarınıza odaklanmanızı söyleyecektir ancak başarılı olan insanlar yolculuğa odaklanırlar ve önlerine çıkan engellerden keyif almasını bilirler. Takımızın da aynı şekilde bu çıkılan yolculukta yolculuğun keyfini çıkarmasını sağlayın. Ulaşamayacağınız bir yol yerine keyif alacağınız yola odaklanın.
Hislerinize güvenin

                                    
                                    
                                    Hesap tabloları yerine hislerinize güvenin. Gerçek dünyada hesaplayamayacağınız birçok değişken vardır. Hesap tabloları doğru olmayan varsayımlarla yanlış yöne ilerlemenize neden olabilir. Bazen içgüdüsel hisler mantıktan daha güçlü gelir.
Hislerinize güvenin Hesap tabloları yerine hislerinize güvenin. Gerçek dünyada hesaplayamayacağınız birçok değişken vardır. Hesap tabloları doğru olmayan varsayımlarla yanlış yöne ilerlemenize neden olabilir. Bazen içgüdüsel hisler mantıktan daha güçlü gelir.
Yeniliklere adapte olun

                                    
                                    
                                    Her girişimci başarılı olmak için öğrenmeye devam etmeli ve yeni bilgilere uyum sağlamasını bilmeli. Yeni bilgilere ve işlere uyum sağlamak sizi kendini yenileyen biri yapar. Bu durumda gelişime açık olduğunuzu ve yeniliklere uyum sağlayacağınızı gösterir.
Yeniliklere adapte olun Her girişimci başarılı olmak için öğrenmeye devam etmeli ve yeni bilgilere uyum sağlamasını bilmeli. Yeni bilgilere ve işlere uyum sağlamak sizi kendini yenileyen biri yapar. Bu durumda gelişime açık olduğunuzu ve yeniliklere uyum sağlayacağınızı gösterir.
Her şeyi iyi bileceksiniz diye bir kaide yok

                                    
                                    
                                    Birlikte çalıştığınız takımınıza güvenin. Gerçek bir durum var ki o da bir kişi her konuda iyi olamaz. Herkesin etrafında birbirini bütünleyici becerileri olan insanlara ihtiyacı vardır. Önemli olan parçalarla olsa da bir bütün olarak iyi olabilmektir. Muhakkak kendi becerilerinizi ve güçlü yönlerinizi bulmak için araştırma yapmalı kendinizi tanımalısınız. Eksiklerinizi gördükten sonra eksiklerinizi tamamlayacak akıllı insanlar bulmalısınız. Alanında iyi olan sizin yapamadıklarınızı yapan insanlar bulmalısınız.
Her şeyi iyi bileceksiniz diye bir kaide yok Birlikte çalıştığınız takımınıza güvenin. Gerçek bir durum var ki o da bir kişi her konuda iyi olamaz. Herkesin etrafında birbirini bütünleyici becerileri olan insanlara ihtiyacı vardır. Önemli olan parçalarla olsa da bir bütün olarak iyi olabilmektir. Muhakkak kendi becerilerinizi ve güçlü yönlerinizi bulmak için araştırma yapmalı kendinizi tanımalısınız. Eksiklerinizi gördükten sonra eksiklerinizi tamamlayacak akıllı insanlar bulmalısınız. Alanında iyi olan sizin yapamadıklarınızı yapan insanlar bulmalısınız.
Uygulamaya önem verin

                                    
                                    
                                    Uygulamaya önem verin. Dünyadaki en zeki insan olmadığınıza göre diğerlerinin de sizin yapmaya çalıştıklarınızı yapmayı düşünebileceklerini kabul etmelisiniz. Başarı sadece çığır açan yeniliklerle yakalanmaz. Kusursuz uygulamalar ve çalışmayla da başarıyı yakalayabilirsiniz. İş planı yazmakla ve PowerPoint sunumu hazırlamakla vakit kaybeden bir sürü girişimci vardır. Bir iş planı bir sayfadan fazlaysa uzundur. Uzun olması sizi yorar. Bununla birlikte her şey her zaman planladığımız gibi gitmez. Unutmayın, esnek olun ve yeni bilgilere adapte olabilin.
Uygulamaya önem verin Uygulamaya önem verin. Dünyadaki en zeki insan olmadığınıza göre diğerlerinin de sizin yapmaya çalıştıklarınızı yapmayı düşünebileceklerini kabul etmelisiniz. Başarı sadece çığır açan yeniliklerle yakalanmaz. Kusursuz uygulamalar ve çalışmayla da başarıyı yakalayabilirsiniz. İş planı yazmakla ve PowerPoint sunumu hazırlamakla vakit kaybeden bir sürü girişimci vardır. Bir iş planı bir sayfadan fazlaysa uzundur. Uzun olması sizi yorar. Bununla birlikte her şey her zaman planladığımız gibi gitmez. Unutmayın, esnek olun ve yeni bilgilere adapte olabilin.
Dürüst olun, doğruyu söyleyin

                                    
                                    
                                    İnsanlara karşı dürüst olun ve doğru olduğunuzu gösterin. Dürüst ve doğru olmadan bir insanın uzun vadeli başarıyı sürdürebileceğini sanmıyoruz. Böyle girişimcilerin iş hayatında sürekliliği de yoktur. Herkesin vicdanı vardır ancak çoğu insan vicdanını dinlemeyi bırakır. Dürüst olmadığınızda veya doğruluk yolundan çıktığınızda cılız bir ses sizi uyaracaktır. Bu sese kulak verdiğinizden emin olun. Yoksa kısa vadedeki planlarınız sizin çöküşünüzü getirir.
Dürüst olun, doğruyu söyleyin İnsanlara karşı dürüst olun ve doğru olduğunuzu gösterin. Dürüst ve doğru olmadan bir insanın uzun vadeli başarıyı sürdürebileceğini sanmıyoruz. Böyle girişimcilerin iş hayatında sürekliliği de yoktur. Herkesin vicdanı vardır ancak çoğu insan vicdanını dinlemeyi bırakır. Dürüst olmadığınızda veya doğruluk yolundan çıktığınızda cılız bir ses sizi uyaracaktır. Bu sese kulak verdiğinizden emin olun. Yoksa kısa vadedeki planlarınız sizin çöküşünüzü getirir.
Başarınızın değerini bilin 

                                    
                                    
                                    Başarıyı yakalayıncaya kadar birçok insan ilerlediğiniz yolda size yardım edecektir. Günün birinde sizde  o insanlara yardım etme şansı bulacaksınız. Onları tanımasanız bile. Borçlu olduğumuz insanlara borcunuzu ödemenin tek yolu onlara yardım etmekten geçer. Elimizde olanları iyi ve verimli şekilde kullanmak bizim elimizde.
Başarınızın değerini bilin Başarıyı yakalayıncaya kadar birçok insan ilerlediğiniz yolda size yardım edecektir. Günün birinde sizde o insanlara yardım etme şansı bulacaksınız. Onları tanımasanız bile. Borçlu olduğumuz insanlara borcunuzu ödemenin tek yolu onlara yardım etmekten geçer. Elimizde olanları iyi ve verimli şekilde kullanmak bizim elimizde.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >