İzmir Aliağa'da alevler kontrol altında

İzmir Aliağa'da alevler kontrol altında
İzmir'in Aliağa ilçesinde dün kontrol altına alınan yangının ardından aynı bölgede tekrar orman yangını çıktı. Yakılan çöp nedeniyle çıkan yangına 6 uçak ve 5 helikopterle müdahale edildi. Yangın kontrol altına alındı.
İzmir Aliağa'da dün güçlükle söndürülen yangının ardından bir başka yangın daha başladı. Yangın, saat 19.00 sıralarında Bozköy Mahallesi civarındaki sanayi bölgesinde çıktı.
Bozköy Mahallesi sanayi tesisleri mevkisinde, bir kişi tarafından izinsiz şekilde yakıldığı belirlenen çöplerden çıkan yangın, kısa sürede çevredeki ormanlık alana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 5 helikopter, 25 arazöz, 9 su ikmal aracı ve 5 dozer sevk edildi.
Kara ekiplerinin gece boyunca aralıksız müdahale ettiği yangın yaklaşık 11 saat sonra kontrol altına alındı.
Bir evin kullanılamaz hale geldiği yangına neden olduğu ileri sürülen şüpheli, jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı.
