Çeşme’de tekne yangını: 3 tekne ile bekçi kulübesi kül oldu

İzmir'de balıkçı barınağında çıkan yangında 3 tekne yandı.
İzmir'de balıkçı barınağında çıkan yangında 3 tekne yandı.

İzmir’in Çeşme ilçesindeki Ilıca Yıldızburnu Balıkçı Barınağı’nda bir teknede başlayan yangın, kuvvetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyerek iki tekneye daha sıçradı. Polis ve itfaiye ekiplerinin karadan ve denizden yürüttüğü müdahale sonrası alevler kontrol altına alındı. Olayda üç tekne ile bekçi kulübesi tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan Ilıca Yıldızburnu Balıkçı Barınağı’nda gece saatlerinde bir teknede başlayan yangın, rüzgârın etkisiyle hızla büyüdü. Türkiye’nin önemli turizm noktalarından biri olan Çeşme’de yaşanan olay, bölgedeki tekne sahiplerini tedirgin etti.

Müdahale ekipleri sevk edildi

Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Ekipler, barınakta yan yana bağlı teknelere sıçrama ihtimaline karşı hem karadan hem de denizden müdahale etti.

Üç tekne tamamen zarar gördü

Yoğun çabayla kontrol altına alınan yangında, kıyıya yakın konumdaki üç tekne kullanılamaz hale geldi. Alevler ayrıca barınakta bulunan bekçi kulübesini de sardı ve yapı tamamen yandı. Can kaybı yaşanmaması sevindirici olarak değerlendirilirken, maddi hasarın yüksek olduğu belirtildi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme sürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >