İzmir depreminin sembolü olmuştu: Ürünlerin üzerine işlenmesi tepkilere neden oldu

Elif Perinçek'in enkazdan kurtarılma anı
Elif Perinçek'in enkazdan kurtarılma anı

Trendyol'da faaliyet gösteren bir mağazanın sattığı kupada Elif Perinçek'in itfaiyecinin elini tuttuğu anın fotoğrafının basıldığının görülmesi, sosyal medyada tepki çekti. Gelen tepkilerin ardından ürün Trendyol’un internet sitesinden kaldırılırken, ürünün satışa sunulduğuna dair fotoğraflar sosyal medyada yayıldı.

Trendyol'da faaliyet gösteren bir mağazanın ürünü, sosyal medyada tepki çekti. Tepkilerin ardından ürün Trendyol'un internet sitesinden kaldırıldı. Trendyol'dan da açıklama geldi.

"Satıştan kaldırdık"

Trendyol, olayla ilgili ikinci bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık” denilerek şunlar kaydedildi:

Kamuoyunda hassasiyet yaratan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez. Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu. Aynı hassasiyeti paylaştığımız tüm müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz.”

Sitede satışa sunulan ürünler
Sitede satışa sunulan ürünler

Ne olmuştu?

  • İzmir'de meydana gelen depremde 65 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek’in, kurtarma ekiplerinden bir kişinin parmağını tuttuğu fotoğraf gündem olmuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >