İzmir'de art arda deprem

Arşiv
Arşiv

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, (AFAD) İzmir’in Urla ilçesi açıklarında saat 07.00’de 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 9 dakika sonra ise 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.00'de, merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir açıkları olan 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deniz yüzeyinin 3,97 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün, İzmir'in Urla ilçesine 56,18 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

9 dakika sonra bir deprem daha meydana geldi

9 dakika sonra ise 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 4.3 büyüklüğündeki depremin artçı olduğu açıklandı. Korkutan sarsıntılar İzmir’in yanı sıra Aydın’da da hissedildi.

Olumsuz bir haber yok

AFAD'dan yapılan açıklamada, Urla ilçesi açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı belirtildi.

Saha tarama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer “Ege Denizi’nde meydana gelen ve şehrimizde de hissedilen deprem sonucunda herhangi bir hasar gerçekleşmemiştir. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >