İzmir’deki evden çıkan görüntüler şoke etti: 4 kamyon çöp toplandı

​İzmir’deki evden çıkan görüntüler şoke etti: 4 kamyon çöp toplandı
​İzmir’deki evden çıkan görüntüler şoke etti: 4 kamyon çöp toplandı

İzmir’in Konak ilçesinde bir apartmandan yayılan kötü kokular üzerine yapılan incelemede, dairenin yıllardır biriken atıklarla dolu olduğu belirlendi. Belediye ekipleri evden 4 kamyon dolusu çöp çıkararak temizlik yaptı. Mahalle sakinlerinin şikâyeti sonrası başlatılan çalışma, hem halk sağlığı hem de çevre güvenliği açısından acil müdahale gerektirdi.

İzmir’in Konak ilçesi Alsancak Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların kötü koku ihbarı üzerine Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgeye yönlendirildi. İnceleme sırasında apartmandaki bir dairenin kullanılamaz hâle geldiği ve büyük miktarda atıkla dolduğu tespit edildi.

Daireden 4 kamyon çöp çıkarıldı

Ekipler, evde yıllardır biriktirildiği anlaşılan plastik, hurda ve bozulmuş eşyaları tek tek dışarı çıkardı. Yapılan çalışmada toplam 4 kamyon dolusu atık malzeme toplandı. Çöplerin tahliye edilmesinin ardından daire detaylı temizlikten geçirildi.

Çevre sağlığı için temizlik tamamlandı

Konak Belediyesi, çevre ve halk sağlığını tehdit eden durumlara hızlı müdahale edildiğini belirterek, benzer ihbarların değerlendirilmesi için vatandaşlara çağrıda bulundu. Mahalle sakinleri ise kokunun giderilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / AA, EGE POSTASI, BAŞKENT POSTASI