İzmir'deki selde can kaybı: Bir kişi hayatını kaybetti

Sel İzmir'de birçok zarara neden oldu
Sel İzmir'de birçok zarara neden oldu

İzmir'de şiddetli sağanak yağış su baskını ve sele neden olurken, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Menderes'te bir kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Meteoroloji tarafından İzmir için kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapılırken, gece saatlerinde başlayan yağış kenti olumsuz şekilde etkiledi.

Vali Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada, İzmir'in Menderes ilçesinde 50'li yaşlarda bir vatandaşın sel nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

700 metre sürüklendi

Hayatını kaybeden erkek vatandaşın kimliğinin henüz bilinmediği belirtildi. Vatandaşın sel sularında 700 metre sürüklendiği de aktarıldı.

Öte yandan çalışmalarına gece saatlerinde başlayan belediye ekipleri kentin birçok yerinde yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor. Ekiplere çevredeki vatandaşlar da yardım ediyor.

"2020'deki yağışların yüzde 18'i bir gecede yağdı"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise kentteki vahim durumu rakamlarla aktardı. Soyer, "2020'de yıl boyunca yağan yağışın yüzde 18'i bir gecede yağdı. Metrekareye 126 kilogram yağış düştü, bu çok ciddi bir rakam" ifadelerine yer verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >