İzmir'in iki ilçesinde orman yangını

Aliağa ve Menderes ilçelerinde aynı saatlerde yangın
Aliağa ve Menderes ilçelerinde aynı saatlerde yangın

İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde aynı saatlerde yangın meydana geldi. Ekipler her iki yangına da havadan ve karadan müdahale ediyor. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen Aliağa ilçesindeki yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yangın nedeniyle bölgedeki vatandaşların tahliye edildiğini açıkladı.

İzmir'in iki ilçesinde aynı saatlerde orman yangını çıktı. Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi'nde saat 13.45 sıralarında orman yangını çıktı. Saat 14.00 sıralarında yangına ilk müdahale gerçekleştirilirken, alevleri söndürmek için havadan ve karadan çalışma yürütülüyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına 6 helikopter, 4 uçak, 18 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 5 dozer ile müdahale ediyor.

Karadan ve denizden tahliyeler başladı

Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle güvenlik tedbirleri çerçevesinde bölgeden tahliyeler başlatıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yangın nedeniyle bölgedeki vatandaşların kara ve deniz yoluyla tahliye edildiğini söyledi.

Bazı noktalarda yangının denize ulaştığı belirtiliyor.

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, yangında iki evin yandığı bilgisini verdi.

Bölgede en az 50 evin boşaltıldığı ifade ediliyor.

Menderes'te orman yangını

Aynı saatlerde bir orman yangını ihbarı da Menderes ilçesinden geldi. Oğlananası Mahallesi'nde çıkan yangına 15 dakika içerisinde ilk müdahaleyi yapan ekiplerin, alevlere 5 helikopter, 3 uçak, 14 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 4 dozer ile müdahalesi sürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >