İzmit Belediyesi örnek çalışmalarına birini daha ekledi

İzmit belediyesinin başlattığı çorba çeşmesi çalışması birçok belediye için örnek oldu
İzmit belediyesinin başlattığı çorba çeşmesi çalışması birçok belediye için örnek oldu

İzmit Belediyesi’nin örnek projelerinden olan çorba çeşmelerinin sayısı 8 oldu. Yeni açılan çeşmenin duyurusunu Dokuz Eylül Üniversitesi'nin rektörü Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet HOTAR yaptı.

İzmit Belediye 2012 yılında başlayan ve birçok belediye için örnek olan çorba çeşmesi çalışmasına bir çeşme daha eklendi. İzmit'te faaliyet gösteren çorba çeşmesi sayısı 8 oldu.

Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşların ve öğrencilerin istifade ettiği çeşmeler İzmitliler tarafından en beğenilen hizmetler arasında gösteriliyor.

8. Çeşmenin duyurusunu rektör yaptı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin rektörü Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet HOTAR sosyal medya hesabından İzmit'te yeni açılan çorba çeşmesini paylaştı. Hotar, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat DOĞAN'a katkılarından dolayı teşekkür ederken çeşmeyi kullanacak vatandaşlar 'Afiyet olsun' demeyi de ihmal etmedi.

  • İzmit Belediyesi'nin internet sitesinde İzmit’te şimdiye kadar 7 ayrı noktada çorba çeşmesi bulunduğu ve her çeşmeden günde ortalama bin kişiye çorba ikram edildiği kaydedildi.

Mardin'de de çeşme yaptırılmıştı

Mardin'deki çeşmeden ilk çorbayı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat DOĞAN içmişti.
Mardin'deki çeşmeden ilk çorbayı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat DOĞAN içmişti.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Kızıltepe Belediyesi ile İzmit Belediyesi işbirliği neticesinde Kızıltepe ilçesinde çorba çeşmesi açılmıştı.

Açılışa katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat DOĞAN, ilçeye büyük bir heyecanla geldiklerini belirterek şunları söylemişti.

  • "Vatandaşımızdan bir ricamız var bize dua etsinler. Biraz sabredin. Allah'ın izni ile bereket gelecek. Onlara biz daha huzurlu, mutlu ve huzurlu güzel bir Kızıltepe'yi hazırlayacağız." diyen Doğan, bölgedeki misafirperverlikten dolayı herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.
  • Biz yüzlerce yıldır hep kardeşçe omuz omuza sevinçte kederde birlikte yaşamış insanlarız. Biz siz yok, hepimiziz.Bizim ayrımız gayrımız yok. O oyunları yırttık attık, o işler bitti, gitti. Hiç kimsenin gücü yetmez bu sevgiyi engellemeye. Kim engelleyebilir? İnşallah hizmetler daha da hızlanacak. Daha da güzel hizmetler yapacağız."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >