Jaguar'ın ilk elektrikli otomobili I-Pace resmen detaylandı, ön sipariş alımı başladı

I-Pace 2019
I-Pace 2019

Jaguar, geçen yıl konsept olarak tanıttığı elektrikli SUV otomobili I-Pace'in tüm detaylarını paylaştı ve basın görüntülerini yayımladı. Ön siparişe açılan aracın Türkiye satışı 2018 ikinci yarısında başlayacak.

Her şey sekiz yıl önce Jaguar'ın ilk elektrikli aracına ilham kaynağı olacak C-X75 konsept otomobilini tanıtmasıyla başladı. Bugün nihayet resmiyet kazanan Jaguar I-Pace, İngiliz otomotiv devinin gerek tasarım gerekse teknolojik altyapısıyla uzun yıllar üzerinde çalıştığı bir projenin meyvesi olarak karşımızda. Jaguar markalı ilk elektrikli otomobil, yılın ikinci yarısında Türkiye, ABD, İngiltere ve diğer seçkin pazarlarda satışa çıkarak sektörün elektrikli dönüşümüne ne kadar hazır olduğunu test edecek.

197 beygirlik iki özel tasarım elektrik motoruyla toplamda 394 beygir güç ve 694 Nm tork üretebilecek olan Jaguar I-Pace, sıfırdan 100 kilometre hıza 4,5 saniyede ulaşabilecek. Dört çeker sürüş sistemi gerektiğinde enerji tasarrufu amacıyla önden çekiş moduna geçebilecek aracın otomatik frenleme sistemi sayesinde tek pedalla kullanımı da mümkün olacak.

90 kW kapasiteli bataryasının ortalama 386 kilometre menzil sunacağı belirtilen elektrikli SUV otomobil, 100 kW hızlı şarj desteği sayesinde yüzde 80 şarj seviyesine 40 dakikada ulaşacak. 50 kW şarj sisteminde bu süre 82 dakikaya çıkacak. Ev tipi priz üzerinden 7 kW şarj kablosuyla tam şarja ulaşmak ise 10 saati bulacak.

I-Pace'in iç mekanını Range Rover Velar'da da kullanılan yeni nesil Touch Pro Duo bilgi/eğlence sistemi süslüyor. Amazon'un sesle kontrol imkanı sağlayan akıllı yardımcı servisi Alexa'nın mevcut olduğu bu sistem, biri gösterge ekranı, biri orta ekran ve diğeri dijital klima paneli olmak üzere üç dokunmatik ekrandan oluşuyor.


Tesla Model X'ten çok daha ucuz olacak

S, SE ve HSE olmak üzere üç farklı versiyonu ön siparişe açılan Jaguar I-Pace, İngiltere'de 63.495 sterlinden (333 bin ₺) başlayan fiyatlarla alıcı bulacak. En yüksek donanım paketinde bu fiyat 74 bin sterline (390 bin ₺) kadar çıkacak. Teslimatlar için 2018 ikinci yarısını işaret eden İngiliz üretici, haftalar önce I-Pace'in Türkiye'de de satışa sunulacağını doğrulamıştı. Türkiye fiyatı ve kesin çıkış tarihi, firmanın ülke ofisi tarafından ilerleyen dönemde basınla paylaşılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >