Japon vatandaştan anlamlı destek: Zarf içinde büyükelçiliğe teslim etti

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği

Harçlıklarını depremzedelere gönderen Japon öğrencilerden sonra şimdi de Watanabe Akira isimli bir Japon vatandaşı, Elazığlı afetzedelere destek olmak için Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'ne bir mektup ve bağış zarfı bıraktı.

Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra dünyanın dört bir yanından dayanışma mesajları ve yardımlar gelmeye devam ediyor.

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Watanabe Akira isimli bir Japon vatandaşının Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'ne teslim ettiği bağış zarfını ve mektubu paylaştı.

Mektubunda, yaşanan felaketten dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Akira, "Japonya gibi Türkiye'nin de doğal afete maruz kalması beni kaygılandırıyor. Hemen afetzedelere başsağlığı dilemek için Türkiye'ye gelmek isterim ama maalesef böyle bir imkanım yok. Bir an önce afetten etkilenen bölgenin yeniden yapılanmasının tamamlanması ve yerel sakinlerinin mutluluğa kavuşmasını temenni ediyorum." sözleriyle dayanışma mesajı verdi.

Nakdi yardımda da bulundu

Watanabe Akira, Elazığ'ın yeniden imarında kullanılması için 200 bin Japon yeni değerinde bir bağışta da bulundu. Akira bu bağışı zarf içinde teslim etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >