Japonya'nın en büyük kripto borsası siber saldırıya uğradı

Kripto para
Kripto para

Tarihin en büyük kripto para siber saldırısı gerçekleşti. Coincheck'te toplam 530 milyon dolarlık NEM kripto para çalındı.

Bitcoin, Ethereum ve Rippel başta olmak üzere birçok farklı kripto para biriminde sular bir türlü durulmuyor. Özellikle son haftalarda yaşanan değer kaybıyla gündemden düşmeyen dijital para birimleri, siber saldırganlar açısından büyük bir nimet olarak görülüyor. Dolayısıyla kötü niyetli siber saldırganlar her fırsatta yatırımcıları zor durumda bırakmak için yeni adımlar atıyor. Son olarak Japonya'nın en büyük kripto para borsası Coincheck yeni bir hack saldırısıyla karşı karşıya kaldı.

Japonya'da en büyük kripto para borsası Coincheck'in siber saldırganlarla başı dertte.
Japonya'da en büyük kripto para borsası Coincheck'in siber saldırganlarla başı dertte.

526 milyon adet NEM çalındı!

Düzenlenen saldırıyla birlikte işlemlerin askıya alınmasının ardından birçok farklı kripto para biriminde düşüş yaşandı. Toplamda 526 milyon adet NEM (kripto para birimi) çalınmış durumda. Bu da yaklaşık olarak 530 milyon dolara tekabül ediyor. Yani aslına bakılırsa tarihin en büyük kripto para soygunu gerçekleşmiş durumda.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan borsa görevlileri, sistemde Cold Wallet sistemi kullanmadıklarını ve bunun çok zor bir yöntem olduğunu sebep gösteriyor. Ancak, her ne olursa olsun yatırımcılar bu bahaneyi geçerli bulmuyor. Öte yandan NEM Vakfı Başkanı da teknolojilerinin güçlü olduğunu vurgulayarak güvenlik sıkıntısının Coincheck'te olduğunu ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >